Artikel Plaatsing
Image default
Beauty en verzorging

De medische toepassingen van botox

Een spuitje botuline toxine, oftewel botox, in het voorhoofd om fronsrimpels tegen te gaan. Dat kent iedereen wel en zo gek is het vandaag de dag niet meer. Maar botox wordt ook voor medische toepassingen gebruikt. Botox is de afkorting én de merknaam van botuline toxine. Een bacterie maakt dit eiwit. Dit is heel erg giftig, maar in hele kleine hoeveelheden is het een betrouwbaar medicijn om rimpels tegen te gaan. Fronsrimpels en kraaienpootjes ontstaan door gespannen spiertjes in gezicht en botox zorgt ervoor dat deze spiertjes verslappen. Maar botox wordt niet alleen gebruikt voor beauty redenen.

Scheelzien kan ook verholpen worden met botox. Vaak is scheelzien het resultaat van problemen met de oogspieren. Botox kan een uitkomst zijn als een operatie niet mogelijk is. Ook kan botox een depressie verminderen of verhelpen. Door botox te spuiten boven de neus is bewezen dat depressieve symptomen verminderen. Verder wordt botox op basis van medische redenen gebruikt bij mensen die overmatig transpireren.  Hier zorgt botox ervoor dat de zweetklieren niet meer geprikkeld worden. Bij maar liefst 90% van de mensen die deze behandeling ondergaan zijn heeft het positief effect gehad. Daarnaast kan botox voor mensen met een overactieve blaas uitkomt bieden. De blaasspier trekt bij dit symptoom te vaak samen en spuitje botox in de blaas schijnt goed te helpen bij een groot deel van de patiënten. Voor mensen die last hebben van spierspanning is het ook een goed werkend middel gebleken. De laatste medische toepassing die ik bespreek is botox tegen migraine. Een spuitje botox aan beide zijden van het hoofd kan wonderen verrichten. De migraineaanvallen kunnen tot wel 70% afnemen en zijn veel minder hevig.

Botox is dus niet alleen voor mensen die mooi willen zijn, maar ook voor mensen die medische klachten hebben. Faceland is een kliniek die veel verschillende botox behandelingen uitvoert. Op hun website vindt je een uitgebreid aanbod.

http://faceland.nl/