Artikel Plaatsing
Image default
Beauty en verzorging

Onderooglidcorrecties voor en na

Cosmetische behandelingen zijn populairder dan ooit. Vroeger waren deze alleen nog maar weggelegd voor de jetset, maar tegenwoordig is het vrij toegankelijk voor iedereen die een beetje spaargeld heeft. Bovendien zijn technieken meer ontwikkeld dan ooit, zijn er behandelingen bewezen effectief gebleken tegen bepaalde problemen en zijn middelen uitgebreid onderzocht. Kortom; er is geen betere tijd voor een cosmetische ingreep! Dat geldt net zo als voor onderooglidcorrecties. Ook deze zijn populairder dan ooit en dat is niet gek; het effect is groots en de ingreep klein. In deze blog vertellen we je daarom over de periode voor en na een ooglidcorrectie. Als je dit weet en je dit advies opvolgt, zal het resultaat nóg beter zijn dan je had durven dromen!

Onderooglidcorrecties en de procedure

Alvorens we je uitgebreid vertellen over de periode voor je ooglidcorrectie, willen we je kort meenemen in de procedure van onderooglidcorrecties. Als je dit weet, weet je ook waarom je aan bepaalde dingen moet denken omtrent je voorbereiding en je herstel. Onderooglidcorrecties starten meestal met een uitgebreide intake. Je wordt meegenomen in het proces, er worden dingen uitgelegd over de te verwachten resultaten, jouw wensen worden besproken en er worden tips gegeven over het herstel en de voorbereiding. Hierna wordt er een afspraak ingepland en uiteindelijk begonnen met de ingreep. Door middel van incisies in de natuurlijke plooi van het ooglid, ontstaat er een nauwelijks zichtbaar litteken. De incisie wordt opengemaakt bij de wimperrand of aan de binnenkant van het ooglid. Vanuit hier wordt er overtollig huid en/of vet verwijderd voor een strakkere look.

Voor de onderooglidcorrecties

Nu je weet hoe onderooglidcorrecties er ongeveer uitzien, is het belangrijk dat je weet wat je voor een ooglidcorrectie moet gaan doen. Ons advies is dat je hoe dan ook, wat je reden voor een ooglidcorrectie ook is, dit advies en dat van je arts serieus neemt. Ten eerste raden we je aan om zo’n vier weken voor de operatie te stoppen met roken, drie dagen van tevoren te stoppen met drinken en op de dag van opereren geen koffie te drinken. Dit zijn allemaal dingen die het herstelproces vertragen. Bovendien kun je twee weken van de tevoren beginnen met het innemen van Arnica en vitamine C; dit vermindert de kans op bloeduitstortingen. Ook is het handig als je vervoer naar huis regelt, dat iemand je na afloop met wat dingetjes helpt zoals boodschappen doen, op de kinderen passen en schoonmaken.

Na je behandeling

Na de onderooglidcorrecties, is het nog steeds belangrijk om even te wachten met roken en drinken. Daarnaast raden we je aan zware lichamelijke inspanning even uit te stellen. Dit kan na een week of 2 wel weer zoals vanouds. Ook is het aan te raden om (vanzelfsprekend) gezond te eten, goed te slapen en stress te vermijden. Je kunt daarnaast aan de behandelend arts om tips vragen tegen de pijn, om herstel te bevorderen en ga zo maar door. Dit is vaak echter niet echt nodig; een ooglidcorrectie is een kleine ingreep en het heeft geen enorme impact op je leven.