Artikel Plaatsing
Image default
Beauty en verzorging

Gewoontes die invloed hebben op de conditie van je huid

Er zijn veel dingen die invloed hebben op de conditie van je huid. Door bijvoorbeeld veel te stressen, kan je meer last krijgen van vermoeide ogen. Daarnaast is er nog de discussie over chocola en de invloed daarvan op pukkeltjes.

Zo zijn er veel discussies gaande over de verschillende gewoontes die je kan hebben en wat hun invloed is op je huid. Een aantal van die gewoontes zou je misschien beter kunnen laten, want je zult al snel het verschil merken in je huid.

Slaap en stress

Te weinig slaap en veel stress kan een zeer nadelige invloed hebben op je huid. Door te weinig slaap krijgt je huid niet genoeg tijd om bij te tanken, waardoor je gezicht oneffenheden kan gaan vertonen.

Stress is echter ook een nadelige gewoonte voor je huid. Stress heeft niet alleen op je gezicht, maar ook op je algehele gezondheid een negatieve invloed. Zo kun je er namelijk ook enorme buikpijn of hoofdpijn door krijgen.

Make-up

Make-up kan ook een nadelige invloed op je huid hebben. Zo is je make-up er niet afhalen een hele slechte gewoonte. Je poriën gaan hierdoor namelijk verstoppen, waardoor je sneller puistjes kan krijgen.

Ook het delen van je make-up met bijvoorbeeld huisgenoten kan erg slecht zijn. Er komen hierdoor veel bacteriën in je make-up, die je vervolgens elke dag weer met je meedraagt.

Probeer dus je make-up voor jezelf te houden en toch elke avond je gezicht te reinigen, ook al kost het soms wat extra tijd en moeite.

https://www.prettyme.be