Artikel Plaatsing
Image default
Winkelen

112 Scherpenzeel: alles wat je moet weten!

112 Scherpenzeel is een middelgrote dorpsgemeente in de provincie Gelderland. Het is ongeveer 7 km. ten zuidwesten van Amersfoort. Het ligt in het hart van het landelijke gebied met een aantal dorpen, bossen en weiden.

De gemeente is bestuurlijk gezien onderverdeeld in elf kernen en een aantal buurtschappen. Ook heeft het een aantal grote plaatsen zoals Vathorst, Nijkerkerveen, Eemdijk, Steenenkamer, Veldhoven en Harderwijk. De gemeente heeft bijna 24.000 inwoners.

De geschiedenis van 112 Scherpenzeel

In 1578 werd de eerste vermelding van Scherpenzeel gemaakt. In de loop der eeuwen zijn er veel veranderingen in de gemeente geweest. Er is veel gebouwd en nieuwe bedrijven zijn gekomen met investeringen uit het Rijk en de Europese Unie. Hierdoor heeft de gemeente een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden. Ook is het een toeristische bestemming

Van boerderijen naar bedrijvenparken

In de loop der jaren is de gemeente enorm veranderd. Er is nog maar weinig terug te zien van de oude boerderijen, landbouw- en veeteeltbedrijven. In plaats daarvan is er een platform gekomen voor bedrijven, dienstverlening en toerisme. Er zijn veel nieuwe bedrijven gekomen, waaronder bedrijven die gespecialiseerd zijn in hoogwaardige dienstverlening, zoals de bouwsector en de zakelijke dienstverlening.

De toekomst van 112 Scherpenzeel

De gemeente wordt steeds moderner. Er is veel investering in infrastructuur gekomen en er zijn nieuwe bedrijven gevestigd. Ook is er veel ruimte voor verdere innovaties in de toekomst. De gemeente staat open voor nieuwe ontwikkelingen en er is veel aandacht voor het milieu en er zijn veel duurzame energieprojecten.

Als je meer wilt weten…

Heb je interesse in de gemeente en wil je meer weten? Ga dan naar De Scherpenzeel Gids voor meer informatie.

112 Scherpenzeel biedt een goede balans tussen heden en verleden. Het is een prachtige plek om te wonen en te werken en biedt veel kansen voor zowel bedrijven als particulieren.

Conclusie

Uit deze geschiedenis van 112 Scherpenzeel blijkt dat de gemeente voortdurend in verandering is. Er is een lange weg gegaan van boerderijen en bedrijven naar de moderne, open gemeente die het nu is. De gemeente is een goede plek om te wonen, werken en ondernemen en heeft veel te bieden.

.