Artikel Plaatsing
Image default
Aanbiedingen

Pensioenlogica: pensioenrecht zorgt voor de benodigde verdieping

Sinds 2017 kunt u terecht bij pensioenlogica voor onafhankelijk advies als het gaat om pensioen. Dirk-Jan Plate werkt als pensioenrecht adviseur en staat graag voor u klaar om complexe pensioenvraagstukken samen met u op te lossen. Hij is een oplossingsgericht man en de aangewezen persoon om u te helpen bij uw pensioenvraagstukken.

Pensioen transitieplan opgesteld door Pensioenlogica

Bij Pensioenlogica bent u ook aan het juiste adres als u een pensioentransitieplan wilt laten opstellen. Op de speciaal daarvoor ingerichte website vindt u veel informatie en achtergronden over de aanstaande wijziging van het pensioenstelstel en welke gevolgen voor u van toepassing kunnen zijn. De website bevat daarom dan ook informatie over dit transitieplan. De informatie wordt up-to-date gehouden, dat is maar goed ook want de uitwerking van het pensioenakkoord blijft voor aanpassingen zorgen.

In het pensioenakkoord is vastgelegd dat een maximale pensioenopbouw wijzigt naar een maximale premieinleg. Deze wijziging is ingrijpend. Een goede communicatie essentieel. Daar kan het pensioentransitieplan bij helpen. Het pensioentransitieplan is overigens verplicht dus kan het plan maar beter worden gebruikt als leidraad voor de wijziging van de pensioenregeling die u heeft en hoe de aanpassing kan worden gerealiseerd. 

Wat staat er in een pensioentransitieplan?

Pensioenlogica helpt u graag bij het opstellen van het pensioentransitieplan. Hoe de nieuwe pensioenregeling eruit komt te zien, wie er van de deelnemers worden gecompenseerd en voor hoeveel worden in het plan beantwoord. Tevens hoe de pensioentransitie wordt bekostigd. De pensioentransitie moet in 2026 zijn afgerond echter voor verzekerde middelloonregelingen kan de afronding van het wijzigingstraject vóór 2022 veel verstandiger zijn.

Actie vóór 2022

Waarom is het raadzaam een verzekerde middelloonregeling vóór 2022 te wijzigingen? Omdat het erop lijkt dat na 2022 minder mogelijkheden bestaan voor deelnemers om de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel soepel te laten verlopen. De wetten zijn nog in de maak, maar deze datum duikt steeds vaker op. De kans is groot dat de overgangsperiode na 2022 al is verlopen.   

Actief gedrag bespaart de werkgever een hoop gedoe en kosten. Wilt u meer informatie en/of een advies? Neem dan snel contact op met Pensioenlogica.