Artikel Plaatsing
Image default
Aanbiedingen

Plantenliefhebbers opgelet: maak je eigen jungle!

Planten in je huis zorgen voor veel gezonde lucht en voldoende zuurstof. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat je teveel planten in huis haalt.Hoe meer groen, hoe beter toch?! Naast dat planten in je huis gezond zijn, is het ook nog eens enorm gezellig. Door verschillende soorten planten met elkaar te combineren creëer jij je eigen kleine jungle thuis! Je kunt zelf bepalen hoe gek je het maakt. Beperk jij het tot een hoekje of tover je je hele woonkamer om? In deze blog vertellen we welke planten je goed met elkaar kunt combineren.

 

Kamerplanten zonder bloemen

Om het echte jungle gevoel na te bootsen heb je voornamelijk planten nodig zonder bloemen. Juist de groene kleur haalt dat gevoel namelijk naar boven. Dat je geen planten met bloemen nodig hebt, zorgt ervoor dat je vrijwel alle soorten kamerplanten met elkaar kunt combineren. Enkel het groen is belangrijk. Een tip voor het plaatsen van de planten is dat je er vooral niet teveel bij na moet denken. Juist de chaos zorgt voor het speelse jungle effect. Probeer ook eens hangplanten uit! Zo komt het groen niet alleen vanaf de vloer maar ook vanuit de hoogte. 

 

Potten en plantenbakken

Bij al die planten mogen mooie potten en plantenbakken natuurlijk niet ontbreken. Wij raden je aan om te gaan voor natuurlijke materialen en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan stenen potten en rieten manden in kleuren als grijs, donkergroen en aardetinten. Als je al veel jungle tinten in je interieur hebt, past dit er sowieso bij, mocht je nou nog niet zoveel van die tinten in huis hebben, dan kun je ook de potten op jouw interieur aanpassen om het meer één geheel te maken.

 

De perfecte jungle planten

Om jouw zoektocht naar de beste kandidaten een stuk makkelijker te maken, hebben wij vast wat planten op een rijtje gezet:

  • Bananenplant: schijnstam waar elke keer nieuwe blad uitkomt. Klik hier om hem te shoppen; 

  • Euphorbia ingens cactus: kandelaar achtige en smalle vorm;

  • Philodendron monstera pertusum: grote ovaalvormige bladeren met gaten;

  • Alocasia Macrorrhiza: opvallend grote bladeren (olifantsoren);

  • Polyscias Fabian: stevige stam en ronde glinsterende bladeren. 

 

https://www.mypalmshop.nl/