Artikel Plaatsing
Image default
Hobby en vrije tijd

Heeft u interesse in het kopen van een rubberboot?

Bent u van plan om een nieuwe rubberboot aan te schaffen? Tussen alle mogelijkheden is het vast lastig om te weten waar u allemaal op moet letten. Daarbij zijn er allerlei keuzes op het gebied van afmetingen, modellen, motoren en natuurlijk ook prijzen. Daarnaast heeft u voor een rubberboot niet veel ruimte nodig om deze te stallen. Bijkomend voordeel is dat er nauwelijks onderhoud aan een rubberboot zit. Daardoor is het een relatief goedkope manier van varen.

Welke mogelijkheden zijn er allemaal bij het kopen van een rubberboot?
Bij het kopen van een rubberboot komt stiekem veel kijken. Er zijn genoeg mogelijkheden, maar welke passen het beste bij u? Wanneer u interesse heeft in een rubberboot kopen kunt u kiezen voor een verharde of onverharde vloer. Zo is er de mogelijkheid om voor een lattenbodem te gaan, voor aluminium vloerplaten of voor een airdeck. U kunt een rubberboot gemakkelijk opblazen met een voet- of handpomp. Rubberboten zijn over het algemeen gemaakt van PVC. In uitzonderlijke gevallen kunt u ook gaan voor het materiaal Hypalon. Zo zijn er verschillende keuzes en mogelijkheden bij het kopen van een rubberboot.

Buitenboordmotoren voor rubberboten zijn een echte aanrader!
Vaak wordt een rubberboot in combinatie met buitenboordmotoren gebruikt. Hierbij heeft u de keuze tussen een benzinemotor en een elektromotor. Wanneer u voor een benzinemotor gaat, bent u ervan verzekerd dat u langdurig en hard kunt varen. Vergeleken met een elektromotor stinkt deze wel meer en maakt deze meer geluid. Daarbij is de motor wat zwaarder en krijgt u te maken met benzinekosten. Ook is er nog een mogelijkheid om voor een fluistermotor te gaan, deze is zoals de naam al zegt, een heel stuk stiller. Daarbij is deze zeer licht maar ook relatief goedkoop. Ten slotte is er nog de mogelijkheid om voor een elektrische buitenboordmotor te gaan. Deze motor heeft meer power dan de fluistermotor, alleen werkt deze zonder benzine. Daarbij maakt deze motor ook niet zoveel geluid als een benzinemotor. Genoeg keuze en voor ieder wat wils dus!

Neem contact op met een specialist of dealer bij u in de buurt!
Voor deskundig advies over rubberboten en buitenboordmotoren is het aan te raden om contact op te nemen met een specialist of dealer bij u in de buurt. Zij kunnen u alles vertellen over materialen, mogelijkheden en prijzen. Zo kunt u samen met hun kijken welke rubberboot het beste aansluit op uw wensen. Zij hebben vaak jarenlange ervaring waardoor zij u van de beste keuze kunnen voorzien. Daarbij hebben ze alle kennis en expertise in huis om samen tot een fantastische boot te komen waar u nog jarenlang van kunt genieten!