Artikel Plaatsing
Image default
Internet marketing

Zoekmachine optimalisatie: zo pas je het toe voor jouw bedrijf

Door zoekmachine optimalisatie toe te passen zorg je ervoor dat je meer bezoekers op je website krijgt. Met zoekmachine optimalisatie wordt namelijk de positie van jouw website in de zoekmachines geoptimaliseerd. Hoe hoger je in de resultaten staat, hoe meer bezoekers er naar je website zullen komen. Dat betekent dus ook dat je meer omzet zal genereren. 

Manieren om hoger in de zoekresultaten te komen

Nu zijn er meer bedrijven die hoger in de zoekresultaten willen komen. Het is dus niet altijd makkelijk om je positie te verbeteren. Om een betere positie te krijgen moet je eigenlijk denken zoals een zoekmachine denkt. Een zoekmachine heeft eigenlijk maar één doel: de gebruiker het beste antwoord op zijn vraag geven. 

In de eerste plaats zal de zoekmachine dan moeten weten waar de website over gaat. De zoekmachine moet de website dus goed kunnen “lezen”. Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie is dan ook het technisch optimaliseren van de website. 

In de tweede plaats gaat een zoekmachine de inhoud van je website beoordelen. Een zoekmachine gaat dus proberen om te achterhalen op welke vraag jouw website een antwoord kan zijn.

In de derde plaats probeert een zoekmachine te beoordelen hoe betrouwbaar de informatie is die op jouw website staat. Zijn er bijvoorbeeld andere websites die naar jouw pagina verwijzen? In dat geval zal jouw website beter beoordeeld worden en hoger komen te staan in de zoekresultaten. 

Wegwijs worden met een SEO-begrippenlijst

Wanneer je begint met lezen over zoekmachine optimalisatie, dan kan het je gaan duizelen. Dat is logisch. Er kunnen veel technische termen op je afkomen, waar je je geen raad mee weet. Het is echter niet nodig om je daardoor af te laten schrikken. Er bestaat namelijk een handige SEO-begrippenlijst waarmee je op een eenvoudige manier kennismaakt met de meest voorkomende SEO-begrippen. 

Op die manier leer je snel bij en ontdek je wat er allemaal mogelijk is om jouw website beter te laten presteren in de zoekmachines. Door gebruik te maken van de SEO-begrippenlijst worden onduidelijke termen voor je opgehelderd en begrijp je hoe je resultaten kunnen verbeteren. Op die manier kan ook jij beter gaan ranken en zo meer verkeer naar je website halen. Dat is belangrijk, want hoe meer verkeer jij naar je website haalt, hoe meer omzet je met je website zal genereren. 

Overigens wordt onze SEO-begrippenlijst niet alleen door “leken” gebruikt, ook ervaren SEO-specialisten pakken de lijst er nog wel eens bij.

https://ralfvanveen.com/