Artikel Plaatsing
Image default
Marketing

Wat is SEO?

Crossphase kan jouw website een grote boost geven. Heb je het gevoel dat je bedrijf niet bekend genoeg is? Wil je meer klanten aantrekken? Wil je dat je website meer lezers aka potentiële klanten trekt? Misschien wordt het dan tijd om wat geld in de SEO van jouw website te investeren. De juiste mensen kunnen ervoor zorgen dat jouw website door SEO heel wat naamsbekendheid erbij krijgt!

Search Engine Optimization

SEO staat beter bekend als Search Engine Optimization oftewel zoekmachine optimalisatie. Iedereen weet wel wat zoekmachines zijn, denk maar aan Google. Een zoekmachine is dus in dit geval een website waar je zoekwoorden in kan voeren met relevante websites als uitkomst. Optimaliseren is ongeveer hetzelfde als iets zo efficiënt en effectief maken of gebruiken. Beiden samen maakt zoekmachine optimalisatie dat neerkomt op het in zoverre optimaliseren van websites dat de websites een hogere positie krijgen binnen zoekmachines als Google. 

Zoekwoorden

Binnen Search Engine Optimization vinden er een hoop processen plaats om ervoor te zorgen dat een website een hogere positie krijgt binnen zoekmachines. Dit gebeurt niet zomaar. Er zit nogal wat werk achter. Een van de processen van SEO richt zich op zoekwoorden. Zoekwoorden zijn de woorden waarmee personen hun zoekopdracht opzoeken binnen een zoekmachine. Zoekwoorden worden ook wel keywords genoemd. De meest gebruikte zoekwoorden worden opgezocht en geanalyseerd. Er wordt gekeken naar hoe vaak er gezocht wordt op een bepaald zoekwoord en op welke zoekwoorden er bijvoorbeeld niet gezocht wordt. Deze uitkomsten kunnen veel bijdragen aan de SEO.

Content

Naast het proces dat zich bezighoudt met de zoekwoorden zijn er nog meer processen die van belang zijn binnen de SEO. De opbouw van de content is een andere belangrijke factor binnen SEO. De content waar de lezers op terecht komen is datgene waar mensen op klikken. Als iemand op Google een aantrekkelijke en nuttige total ziet die aansluit bij de gevraagde informatie dan zal de lezer op de titel klikken. De lezer zal de content lezen als het er aantrekkelijk uitziet. De inleiding moet de lezer nieuwsgierig maken naar de rest van het stuk. De opmaak van het artikel moet overzichtelijk uitzien en de lezer stimuleren om het artikel te lezen. Alinea’s en tussenkopjes kunnen de inhoud van het artikel in hoofdlijnen vormgeven en aan de hand van de tussenkopjes kan de lezer voor zichzelf vaststellen of ze het artikel interessant genoeg vinden om het wel of niet te lezen.

SEO

Search Engine Optimization (SEO) staat voor zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie houdt zich bezig met het behalen van een hogere positie binnen zoekmachines door de specifieke websites te optimaliseren. websites kunnen geoptimaliseerd worden op onder andere het gebied van zoekwoorden en content.