Artikel Plaatsing
Image default
Tuin en buitenleven

De ultieme gids voor tuinmeubelen: Waar te plaatsen en waarom

Tuinen zijn heerlijke plekken om te ontspannen, vrienden te ontvangen en te genieten van het buitenleven. Maar om het meeste uit uw tuin te halen, is het de moeite waard om te investeren in buitenmeubilair van hoge kwaliteit. Of u nu kiest voor traditionele houten banken en tafels of voor iets moderners zoals moderne banken en stoelen voor buiten, de juiste meubels kunnen echt een verschil maken voor hoe u uw tuin ervaart.

De juiste plek voor uw tuinmeubelen

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van meubilair voor uw tuin is de plaats ervan. Hout, metaal en kunststof hebben allemaal verschillende eigenschappen, zowel esthetisch als praktisch, dus u moet ervoor zorgen dat u een materiaal kiest dat past bij de ruimte die u beschikbaar heeft.

Bij het kiezen van meubilair is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid zon die erop zal vallen, evenals met de hoeveelheid schaduw. Als u veel tijd buiten doorbrengt, wilt u niet in de zon zitten loensen of in de schaduw zitten bibberen.

Hout of riet? De voor- en nadelen

Houten tuinmeubelen is over het algemeen gemakkelijker schoon te maken dan rieten meubilair en kan het hele jaar door buiten blijven staan. Het kan echter nodig zijn om het regelmatig opnieuw te lakken als het voor langere tijd buiten staat. Een rieten set hoeft daarentegen niet opnieuw te worden geverfd, maar moet wel droog en uit het directe zonlicht worden gehouden om langer dan een paar jaar mee te gaan. Wicker kan een goede keuze zijn als u kleine kinderen of huisdieren in de tuin hebt, omdat het steviger is dan hout, maar over het algemeen wel duurder.

Hout heeft een traditionele uitstraling, maar is ook verkrijgbaar in een veel ruimere keuze aan kleuren en afwerkingen. Wicker kan er prachtig uitzien in een tuin, maar kan voor sommigen een beetje overdreven zijn. De natuurlijke materialen kunnen een goede keuze zijn als u kleine kinderen in de tuin hebt, omdat zij een rieten stoel minder snel omver zullen gooien dan een houten stoel, en ze zijn ook geschikt voor huisdieren. Wicker kan ook een rustieke sfeer of een meer tropisch gevoel geven aan een tuinruimte.

Welk ontwerp past het beste in uw tuin?

Bij houten meubelen kiest u meestal tussen een eetset (met stoelen, een tafel en een bank) en een tuinbank. Een eetset geeft u meer flexibiliteit bij het schikken van de zitplaatsen, maar u kunt de bank beter weglaten voor het geval u meer gasten krijgt dan verwacht.

Een tuinbank kan nuttiger zijn voor kleinere ruimtes waar een volledige eetset misschien niet past, of voor plaatsen waar u een meer permanente zitopstelling wilt maken. Een houten salontafel kan worden gebruikt om een beetje extra stijl en functionaliteit aan een tuin toe te voegen, en biedt ook een plek om uw drankjes neer te zetten.

Conclusies

Als u regelmatig gasten in uw tuin ontvangt, zijn houten meubelen misschien de beste optie, omdat ze gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt en onderhouden. Houten tuinbanken zijn ook geweldig voor kleinere tuinen, omdat ze minder ruimte innemen dan een grotere eetset.

Wicker meubilair is het meest geschikt voor meer casual bijeenkomsten, zoals een weekendje lezen in de zon met een kopje thee. Het kan ook een geweldige aanvulling zijn op een leefruimte buiten, waar u misschien kinderspeelgoed of een vuurplaats in het midden van de tuin hebt staan.

Als u een stijlvolle en uitnodigende tuin wilt creëren, is het de moeite waard om te investeren in meubilair van hoge kwaliteit. Niet alleen zal dit de uitstraling van uw buitenruimte verbeteren, maar het zal u ook helpen om meer te ontspannen en tot rust te komen wanneer u er tijd doorbrengt.

http://www.detuinwinkelonline.nl