Artikel Plaatsing
Image default
Tuin en buitenleven

Manieren om uw tuinvijver en buitenzwembad schoon te houden

Het schoonhouden van een tuinvijver of buitenzwembad kan een uitdaging zijn. Vuil water, bladeren en insecten zijn veel voorkomende problemen waar veel eigenaren mee te maken krijgen. Gelukkig kunt u met de juiste onderhoudsstrategieën uw buitenbad de hele zomer lang sprankelend houden. 

Hou de filters schoon

Als de filters in uw vijver of zwembad vuil zijn, kunnen ze hun werk niet doen en vuil en afval niet uit het water halen. Om de filters schoon te houden en goed te laten werken, moet u ze ten minste eenmaal per week schoonmaken. Om de filters schoon te maken, haalt u ze uit de houders, spoelt u ze af en zet u ze terug op hun plaats. Als u uw filters niet regelmatig schoonmaakt, zullen ze verstopt raken, waardoor ze minder effectief worden. Na verloop van tijd leidt een verstopt filter tot een opeenhoping van bacteriën in het water. Vuile filters kunnen er ook voor zorgen dat uw pomp harder moet werken, wat de levensduur van de pomp kan verkorten en uw energiekosten kan verhogen.

Een vijver- of zwembadstofzuiger toevoegen

Als de bladeren die van nabijgelegen bomen vallen en de insecten die naar uw waterpartij worden getrokken problemen veroorzaken, kunt u overwegen om een vijver- of zwembadstofzuiger aan uw schoonmaakroutine toe te voegen.

Vijver- en zwembadstofzuigers zijn ontworpen om 24/7 in het water te blijven en het vuil dat zich in het water ophoopt weg te zuigen. Stofzuigers zijn er in verschillende maten. Bekijk eens de Pondovac vijver en zwembad zuiger.

Stofzuigers zijn geen vervanging voor het schoonmaken van het zwembad zelf. Als u eenmaal een stofzuiger hebt, moet u nog steeds regelmatig het water afschuimen en het filter reinigen.

 

Doe het rustig aan met de chemicaliën

Om uw zwembad schoon te houden, moet u chemicaliën toevoegen, zoals chloor en pH-balancers. Als u te veel chloor toevoegt, kan het te sterk worden en uiteindelijk schadelijk zijn voor zwemmers. Te weinig chloor zorgt voor een vies zwembad. Om te voorkomen dat u te veel of te weinig chloor in uw zwembad doet, moet u het water regelmatig testen. U hoeft uw water niet elke dag te testen, maar wekelijks of om de week zou voldoende moeten zijn. U kunt teststrips kopen bij veel bouwmarkten en discountwinkels. Of u kunt investeren in een zwembadspecifieke testkit. Als het water in uw zwembad schoon en helder is, zal het ook veel aangenamer zijn voor zwemmers. Een schoon zwembad zal meer zwemmers aantrekken, wat kan leiden tot een toename van de inkomsten. Schoon water kan ook helpen om zwemmersoor te voorkomen, een infectie die wordt veroorzaakt door bacteriën in het water.

 

Conclusie

Het schoonhouden van een buitenzwembad kan een uitdaging zijn, maar met de juiste onderhoudsstrategieën kunt u uw water de hele zomer lang sprankelend houden. Om de filters schoon te houden, reinigt u ze ten minste eenmaal per week. Als u een zwembadstofzuiger wilt toevoegen, zorg er dan voor dat deze geschikt is voor uw type zwembad. Doe het rustig aan met de chemicaliën en test het water regelmatig om over- of onderdosering van chloor in uw zwembad te voorkomen. Een schoon zwembad zal meer zwemmers aantrekken, wat kan leiden tot een toename van de inkomsten.

https://www.tuincenter-vincent.be