Artikel Plaatsing
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe kiest u de juiste patio bomen voor uw huis: Een gids

Hebt u ooit een beetje groen aan uw terras willen toevoegen, maar wist u niet zeker waar u moest beginnen? Het kiezen van de juiste terrasbomen voor uw huis kan een lastige onderneming zijn, maar met een beetje begeleiding, kan iedereen een weloverwogen beslissing nemen die werkt voor hun buitenruimte. Terrasboompjes zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren, en kunnen een saaie buitenruimte volledig veranderen in een levendige, uitnodigende ruimte. In deze gids leert u alles over de verschillende soorten terrasbomen, hoe u de juiste kiest voor uw huis, en hoe u ze moet verzorgen als u ze eenmaal in uw tuin heeft staan. Met deze gids bent u goed op weg om de perfecte terrasoase te creëren.

 

 

Introductie

Er zijn weinig dingen prettiger dan ontspannen in een schaduwrijke buitenruimte. Het enige probleem is dat veel mensen niet de juiste soort bomen in hun tuin hebben. Gelukkig hoeft u uw verlangen naar een buitenruimte met bomen niet op te geven – u kunt er gewoon een paar toevoegen aan uw terras! Of u nu een ruimte wilt om te loungen, te lezen of buiten te eten, terrasbomen zijn een eenvoudige, kosteneffectieve manier om dat te realiseren. In deze gids leert u alles over de verschillende soorten terrasbomen, hoe u de juiste kiest voor uw huis en hoe u ze moet verzorgen als ze eenmaal in uw tuin staan. Met deze gids bent u goed op weg om de perfecte terrasoase te creëren.

 

Waar u op moet letten bij het kiezen van terrasbomen

Er zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een boom voor uw terras, waaronder de grootte, het onderhoudsniveau en de lichtbehoefte. Grootte – Een gezonde boom moet de juiste grootte hebben voor uw ruimte. Hij moet ook de juiste maat hebben voor de pot waarin u hem wilt planten. Als een boom te klein is, krijgt hij misschien niet genoeg water; als hij te groot is, is hij misschien niet gelukkig in die pot. Idealiter kiest u een boom die over 5 tot 7 jaar zijn volle omvang heeft. Onderhoudsniveau – Sommige bomen vergen meer onderhoud dan andere. Sommige moeten regelmatig gesnoeid worden om hun omvang onder controle te houden, andere moeten regelmatig bemest worden, en weer andere hebben speciale bodemomstandigheden nodig om goed te gedijen. Als u niet bereid bent het werk te doen, kunt u beter een boom zoeken die minder onderhoud vergt. Lichtbehoefte – Alle bomen hebben verschillende lichtbehoeften, dus het is cruciaal om een boom te vinden die goed gedijt in uw ruimte. Als u een schaduwrijke patio hebt, zullen kleinere bomen waarschijnlijk het beste werken.

 

Soorten terrasbomen

Bananenbomen – Bananenbomen zijn tropische planten die goed gedijen in een warme, vochtige omgeving. Hoewel ze geweldige kamerplanten zijn, zijn ze niet de beste keuze voor patio’s buiten vanwege hun invasieve aard. Bananenbomen groeien het best in de volle zon, maar kunnen ook gedeeltelijke schaduw verdragen. Ze hebben goed gedraineerde grond nodig, en worden vaak gebruikt als hekwerk om het zware gewicht van hun grote bladeren te ondersteunen. Ze zijn ook erg water-intensief, dus zorg ervoor dat ze regelmatig water krijgen. Bananenbomen worden afgeraden voor mensen met kleine kinderen of huisdieren, omdat de bladeren giftig zijn als ze worden ingeslikt. Bananenbomen worden tot een meter hoog en kunnen tot 20 jaar oud worden. Bougainvillea – Bougainvillea is een andere tropische plant die vaak gebruikt wordt voor patiotuinieren. Hoewel ze binnenshuis in potten kunnen worden gekweekt, zijn ze het meest geschikt voor buiten. Bougainvillea planten doen het het beste in een warme, vochtige omgeving, en kunnen het hele jaar door buiten worden gekweekt in een mild klimaat. Ze kunnen ook worden gekweekt als kas- of kamerplant. Bougainvillea planten geven de voorkeur aan volle zon, maar kunnen ook gedeeltelijke schaduw verdragen. Bougainvillea geeft de voorkeur aan goed gedraineerde grond en moet regelmatig worden bemest. Ze worden het best gekweekt in containers, omdat ze bekend staan om hun pietluttige pH-waarde van de grond. Bougainvillea is een goede keuze voor beginners, want ze zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben prachtige, kleurrijke bloemen. Ze worden tot een meter hoog en kunnen tot 10 jaar oud worden. Cactussen – Cactussen zijn geweldige terrasplanten, maar alleen als je in een warm, droog klimaat woont. In dat geval zijn cactussen een zeer onderhoudsarme keuze voor uw terras. Cactussen kunnen worden gekweekt in bakken of direct in de grond worden geplant. Ze geven de voorkeur aan volle zon, maar kunnen ook gedeeltelijke schaduw verdragen. Cactussen houden van goed gedraineerde grond en zijn niet kieskeurig wat betreft hun pH-waarde. Cactussen zijn een goede keuze voor beginners. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben niet veel water of kunstmest nodig. Ze zijn ook relatief goedkoop in aanschaf, vooral als je een van de kleinere soorten kiest. Cactussen kunnen tot 2 meter hoog worden en tot 50 jaar oud. Fruitbomen – Fruitbomen zijn een andere goede keuze voor terrassen. Als u in een warm klimaat woont, zijn er vele soorten fruit die op een patio kunnen worden gekweekt, zoals sinaasappels, citroenen, vijgen en druiven. Afhankelijk van het soort fruit dat u kiest, moet uw boom in de grond of in een grote bak worden geplant. Ze doen het het beste in de volle zon, maar kunnen ook gedeeltelijke schaduw verdragen. Tuindeskundigen raden aan om fruitbomen minstens 10 meter van uw huis vandaan te planten om bestuiving door bijen te voorkomen. Fruitbomen kunnen tot 50 jaar oud worden, afhankelijk van het type.

 

Verzorging van terrasbomen

Voordat u een boom plant, is het belangrijk te onderzoeken welke verzorging hij nodig heeft. Elk type boom heeft andere behoeften aan water en meststoffen. Als u een jonge boom plant, zorg er dan voor dat u hem regelmatig water geeft (minstens een keer per week). Naarmate de boom groeit, hoeft u hem minder water te geven, maar het is belangrijk om in het begin goed in de gaten te houden of hij niet te droog wordt. Geef uw boom diep water. Dit betekent dat de grond grondig moet worden bevochtigd, maar niet doorweekt. Als het water uit de bodem van het gat druipt, moet u de boom waarschijnlijk meer water geven. Wanneer u een boom bemest, moet u oppassen dat u hem niet overbemest. Overbemesting kan een boom zelfs doden, dus het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen.

 

Mogelijke problemen met terrasbomen

Als u uw onderzoek doet en de juiste boom voor uw ruimte kiest, loopt u minder kans op problemen. Enkele problemen die zich kunnen voordoen met bomen op terrassen zijn: Uitlopers van schors of takken – U kunt merken dat er kleine uitlopers op of onder de schors van uw boom groeien. Dit wordt “uitlopen” genoemd en is volkomen normaal. Het kan worden verwijderd, maar dat kunt u het beste doen voordat het een warboel wordt. Rot of bederf – Als uw boom tekenen van rot of bederf vertoont, moet u dit snel behandelen. Verwijder het zieke deel van de boom, maak de wond grondig schoon en gebruik een schimmelwerend middel om te voorkomen dat het probleem zich uitbreidt. Te veel water – Als u uw boom te veel water geeft, kan dit leiden tot wortelrot, wat fataal kan zijn. Geef uw boom veel water, maar vergeet niet om de grond tussen de waterbeurten door te laten drogen.

 

Conclusies

Het kiezen van de juiste terrasbomen voor uw huis is een belangrijke beslissing, maar het hoeft niet moeilijk te zijn. Houd gewoon deze tips in gedachten bij het bekijken van het aanbod in uw plaatselijke tuincentrum, en u zult zeker een goede keuze maken. Als je eenmaal de bomen hebt die je wilt, moet je wat licht onderhoud plegen om ze gezond, gelukkig en mooi te houden. Met een beetje aandacht en inspanning zullen uw bomen nog jaren meegaan. Met deze gids bent u goed op weg om de perfecte terrasoase te creëren.

https://www.tuincollectie.nl/producten/130/huisparfums