Artikel Plaatsing
Image default
Tuin en buitenleven

Lekker buiten eten

Met de zomer in aantocht neemt ook de mogelijkheid om buiten te eten toe. Of je nu een foodie bent die graag terrasjes bezoekt of gewoon van het warmere weer wilt genieten door op je veranda of in je achtertuin te eten, het kan lastig zijn om je weg te vinden in het buiten eten. 

Plan vooruit

Vooruit plannen is de sleutel tot een geslaagde eetervaring buitenshuis. Of u nu in een restaurant gaat eten of eten mee naar huis neemt, het is belangrijk dat u van tevoren weet wat u draagt en hoe u er komt. Als u in het openbaar gaat eten, zorg er dan voor dat uw outfit geschikt is voor de gelegenheid en dat u een gemakkelijke manier hebt om er te komen. Het is ook belangrijk om vooruit te plannen als u eten gaat kopen. Zorg ervoor dat u alle benodigde ingrediënten in huis hebt voordat u op pad gaat, of maak een lijstje als u iets vergeet.

Zoek het mooiste plekje in je tuin

De eerste stap bij het plannen van uw diner in de open lucht is het vinden van de beste plek. Het is belangrijk om een locatie te vinden met voldoende schaduw en zitplaatsen, zodat u zich zo comfortabel mogelijk kunt voelen.

Kies een menu dat past bij buiten eten

Wanneer u buiten eet, is het belangrijk om rekening te houden. Kies voedsel dat van nature op zijn best is als het buiten wordt gegeten. Een salade of een broodje gegrilde kip of een BBQ zal buiten op een bord zeker beter smaken.

Maak het sfeervol

Een van de belangrijkste dingen die u moet doen voordat u naar buiten gaat, is sfeer maken. Verlichting, muziek en decoraties kunnen allemaal sfeer en charme geven aan uw buitenruimte. Voeg een aantal unieke accenten, zoals kaarsen of een snoer van verlichting, en uw buiten dineren ervaring zal goed voelen.

Conclusie

Hieronder enkele tips:

1. Leg een tafelkleed neer – zo kunt u uw eten en keukengerei van de grond houden, die vuil kan zijn.
2. Voeg wat extra servetten toe.
3. Beperk het voedsel dat buiten wordt gegeten – kies voor zachtere, minder rommelige gerechten zoals sandwiches of salades.
4. Vergeet niet water te serveren naast het glas wijn! Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven als je buiten bent

5. Koop mooi tuinservies. Garden Center Wemmel, ons tuincentrum in Brussel, heeft een grote keus aan artikelen voor het buiten eten. Kom eens langs.

http://www.gardencenterwemmel.be