Artikel Plaatsing
Image default
Winkelen

Het Italiaanse merk Persol

Persol Eyeweardesign

Persol is een Italiaanse luxe bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van zonnebrillen en monturen. Het is een van de oudste bedrijven in de ‘eyewear’ wereld. De naam is afgeleid van’ per il sole’, dat in het Italiaans ‘voor de zon’ betekent. Het bedrijf werd in 1917 opgericht door Giuseppe Ratti. Persol leverde aanvankelijk vooral brillen aan de sportwereld en de luchtvaart. Heden ten dage levert Persol met een kenmerkende, sportieve stijl zonnebrillen aan iedereen. Het handelsmerk, merksymbool zo je wilt, is nog immer een zilveren pijl, vaak aangeduid als de ‘Supreme Arrow’ (al zien veel mensen een kruis in het teken).

Fantastische samenwerking

Wij, fuva.nl, zijn op bezoek gaan naar de fabriek in Italië om zelf eens te zien en ervaren hoe de Persol zonnebrillen door vakmensen handmatig in elkaar worden gezet. En vakmanschap is het! Door de uitstekende samenwerking die met Persol is ontstaan zijn wij toegelaten als officieel dealer voor Persol zonnebrillen met uitstekende voorwaarden. Hierdoor kunnen wij onze klanten de laagste prijzen berekenen. Persol modellen Om een idee te geven volgt hier een korte opsomming van de verschillende modellen Persol in ons assortiment:

  • Aviator, natuurlijk geinspireerd door de originele piloten zonnebril van Ray-Ban heeft Persol hier zijn eigen inbreng aan gegeven, met keuze uit vele uitvoeringen, monturen,kleuren en glazen.
  • Clubmaster, stoere strakke modellen, allen met gepolariseerde glazen tegen lichtweerkaatsingen van plat oppervlak als weg of water.
  • Wayfarer, met de bekende ongelijke vierhoek als vorm (trapezium) met als hoogtepunt de zonnebril uit de reclame met George Clooney: de Persol – PO3034S 24/31.
  • Oval, diverse modellen met ovale glazen, stoer, elegant, chique en sportief tegelijk, verkrijgbaar met gepolariseerde glazen.
  • Round, gebaseerd op de ‘cultbril’ waar John Lennon bekend mee werd, in een typisch Persol jasje gestoken, met zowel metaal als verschillend gekleurd kunststof montuur.

 

http://www.fuva.nl/zonnebrillen/persol/