Artikel Plaatsing
Image default
Winkelen

Voordelig en snel warm water. Het is mogelijk met een elektrische boiler.

Voordelig en snel warm water. Het is mogelijk met een elektrische boiler.

Een elektrische boiler is één van de goedkoopste en meest gemakkelijke oplossingen om warm water te maken voor je sanitaire voorzieningen.
In het opslagvat (wat een boiler in feite is…) wordt een bepaalde hoeveelheid water op temperatuur gehouden zodat je direct over warm water kunt beschikken. Afhankelijk van het gebruik en het aantal personen in huis kun je kiezen uit de verschillende afmetingen die er zijn in elektrische boilers. En heb je afzonderlijk dag- en nachttarief, dan is het met een elektrische boiler eveneens mogelijk de boiler enkel ’s nachts laten opwarmen.

Boilers zijn te verkrijgen in verschillende uitvoeringen en modellen en kunnen water opwarmen met elektriciteit, zonlicht, aardwarmte en fossiele brandstoffen zoals aardgas en stookolie. Welk type het meest geschikt is voor jouw woning zal afhangen van je budget en gewenste terugverdientijd.

Een elektrische boiler, werkt op het stroomnetwerk, niet op gas. Over niet al te lange tijd wordt het verplicht om over te stappen van gas naar all electric, dus ga je natuurlijk voor een elektrische variant.

 

 

Een boiler werkt simpel; zoals eerder gezegd is het eigenlijk niet veel meer dan een vat gevuld met water maar dan wel goed geïssoleerd, daarin een verwarmingselement en een anode. Het verwarmingselement verwarmt het water totdat het gebruikt wordt.

Elektrische boilers zijn in opkomst en hebben vele voordelen, zo zijn ze zijn niet duur en heel energiezuinig! 

Bij veel elektrische boilers kan er gekozen worden uit verwarmingselementen van verschillende Wattages; 800, 1200 of zelfs 2000Watt. Dat is ideaal als de boiler ergens moet hangen waar niet constant voldoende stroom aanwezig is zoals bij zomerhuisjes of een camping. Dit soort boilers zijn verkrijgbaar in 30, 50, 80 en 100 liter.

En er zijn ook zogenoemde smart boilers, deze apparaten meten de eerste zeven dagen je verbruik en zullen dan aan de hand van een bepaald algoritme zichzelf programmeren zodat je niet onnodige energie hoeft te verbruiken. Dat is nog eens clever!

Deze, maar ook vele andere elektrische boilers en elektrische cv’s zijn te koop via de website van elektrischeboiler.eu.

https://elektrischeboiler.eu/