Artikel Plaatsing
Image default
Woning en Tuin

Coniferen verwijderen is een klus voor een hoveniersbedrijf

Het verwijderen van coniferen lijkt een eenvoudige klus die zomaar even te klaren is, maar helaas is dat niet de realiteit. Het verwijderen van coniferen kan een hele uitdaging zijn. Zeker wanneer u nog nooit coniferen verwijderd heeft. Uw coniferen laten verwijderen is dan ook zeer sterk aan te bevelen.

In de meeste gevallen wordt voor het verwijderen van coniferen een tuinman of hoveniersbedrijf ingehuurd. Zij zijn in de meeste gevallen in het bezit van apparatuur en machines die het verwijderen van coniferen vereenvoudigd. Denk bijvoorbeeld aan een stobbenfrees, een minikraan en of een kleine graafmachines.

Methodes om coniferen te verwijderen

Voor het verwijderen van coniferen zijn verschillende methodes beschikbaar en iedere methode heeft natuurlijk zo zijn voor- en nadelen. Welke methode ingezet kan worden is geheel afhankelijk van de situatie op de locatie. Op sommige plekken is er weinig ruimte wat het verwijderen van de coniferen kan belemmeren, maar er zijn ook plekken waar alle ruimte is en het verwijderen van coniferen een eenvoudige zaak is. De methodes voor het verwijderen van coniferen worden hieronder toegelicht.

De coniferen met de hand of met een graafmachine uitgraven

Het uitgraven van coniferen is nog steeds de meest gebruikte methode. Het is echter wel een arbeidsintensieve methode waardoor deze methode kostbaar kan zijn, maar helaas is er soms geen andere mogelijkheid dan de coniferen uit te graven. Bij het uitgraven van coniferen ligt de focus op het uitgraven van de kluit. Tijdens het graafproces zal de hovenier wortels tegenkomen die allemaal stuk voor stuk doorgezaagd moeten worden. Dit proces moet net zo lang herhaalt worden tot de coniferen los van de grond zijn zodat de coniferen uit de grond gehaald kunnen worden.

Het inzetten van een stobbenfrees

Wanneer de tuin toegang kan bieden voor een stobbenfrees dan is de kans groot dat het hoveniersbedrijf voor deze methode zal kiezen. Vaak is er voor het inzetten van een stobbenfrees wel een achterom nodig om de stobbenfrees toegang tot de tuin te bieden.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/coniferen-verwijderen/