Artikel Plaatsing
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een groenbeleid

Groen is ontzettend belangrijk in elke gemeenschap. Of het nu gaan om een plantsoen, een speeltuin of een heel natuurgebied, groenbeleidsplannen zijn erg belangrijk. Bij het maken van deze plannen kan BTL je goed helpen van het geven van advies tot het realiseren en onderhouden van je groene omgeving. In dit artikel lees je over enkele voordelen van het hebben van een goed groenbeleid en de waarde die groen heeft voor jouw omgeving.

De waarde van een groene omgeving

De esthetische waarde van groen is wellicht logisch. Een groene omgeving ziet er mooi, vriendelijk en gastvrij uit. Het hebben van groen heeft echter nog meer waarde. BTL heeft middelen beschikbaar waarmee jij de waarde van groen in je omgeving kunt bepalen. Zo kan worden gemeten hoeveel fijnstof die bomen zouden kunnen afvangen en de hoeveelheid water die het riool niet hoeft te verwerken vanwege het groen. BTL kan voor jou deze waarde ook in geld uitdrukken, zodat je weet wat je kunt besparen.

Advies van BTL

Als je wilt beginnen met het ontwikkelen van een groenbeleid kan BTL je hierbij adviseren. Zij hebben jarenlange ervaring in het ontwikkelen en realiseren van groenbeleid. Zij kunnen samen met jou bepalen wat het beste is voor jouw omgeving. Daarbij wordt gekeken naar jou wensen en naar de wensen van alle belanghebbenden van de groene omgeving.

Klaar voor de toekomst

Met een gerenoveerde groene omgeving is je gemeenschap klaar voor de toekomst. Door klimaatveranderingen moet ook het beleid van groen in de stad veranderen. De ecologen van BTL kijken naar de biodiversiteit en hoe deze vergroot kan worden. BTL helpt met de thema’s die nu van belang zijn te vertalen naar een concreet beleid. Zo ben je als gemeenschap op de toekomst voorbereid.