Artikel Plaatsing
Woning en Tuin

let hierop bij de inrichting van je tuinkantoor

Heb je ervoor gekozen om je werkplek in het centrum van de stad of ver van je woning te laten voor wat hij is en voortaan thuis te werken? Dan is een tuinkantoor van My Home Office misschien wel een goed idee. Zo’n kantoor biedt heel wat mogelijkheden voor werknemers die thuiswerk verrichten, maar ook bijvoorbeeld voor zelfstandigen.

Als je zo veel mogelijk uit je nieuwe kantoor van My Home Office wilt halen, is het wel belangrijk dat je deze ruimte op de juiste manier inricht. Hoe kan je dat nu doen en waar moet je zoal op letten? Hieronder lees je meer.

Goede tips voor de inrichting van je My Home Office tuinkantoor

Een goede inrichting en afwerking van je tuinkantoor is een must als je optimaal wilt presteren en ook een beetje van je werkplek wilt genieten. Gebruik alvast onderstaande tips en het kan niet misgaan:

1. Licht, licht, licht

Om geconcentreerd en goed te kunnen werken, heb je licht nodig. En dan hebben we het niet enkel over de verlichting die je kiest in je tuinkantoor, maar ook zonlicht. Het is daarom een goed idee om je kantoor in de tuin voldoende ramen te geven, zodat natuurlijk zonlicht gemakkelijker naar binnen kan. Dit zal niet enkel je productiviteit, maar ook je algemene energieniveau en gemoed ten goede komen.

2. Houd het eenvoudig

Een tuinkantoor is een prachtig idee, maar er is één valkuil. Zo is de kans goot dat je de ruimte gaat zien als een onderdeel van je woning, waardoor je hem ook op een gelijkaardige manier inricht.

Hier en daar wat decoratie kan natuurlijk geen kwaad, maar zorg er wel voor dat er niet al te veel afleidingen zijn. Houd de inrichting van je kantoor sober door gelijkaardige of complementaire kleuren te kiezen en niet te overdrijven op het vlak van gadgets en hebbedingetjes. Zo houd je het hoofd koel en erbij, waardoor je beter werkt.

3. Orde is een troef

Daarop aansluitend kunnen we ook meegeven dat het belangrijk is om orde te behouden in je werkplek. Ook als het gaat om een tuinkantoor. Dit kan je op verschillende manieren doen. Denk maar aan het labelen van je kastlades of mappen, zodat je altijd snel vindt wat je nodig hebt.

Daarbij is het aankopen van grote ladekasten of andere functionele meubelstukken – die ook een beetje bij de stijl van je werkplek passen – een goed idee. Het resultaat is dat je méér mentale rust ervaart en dus ook productiever werkt. Twee voordelen die elke thuiswerker, zelfstandige of niet, niet mag onderschatten.

Vertrouw op My Home Office voor het beste tuinkantoor

Kortom, een tuinkantoor biedt heel wat interessante voordelen voor thuiswerkers en is dus zeker het overwegen waard. Vetrouw je daarbij op de mogelijkheden van een specialist als My Home Office? Dan weet je zeker dat je waarde krijgt voor je geld en dat thuis werken voortaan veel gemakkelijker en aangenamer wordt!

https://myhomeoffice.nu/nl/