Artikel Plaatsing
Image default
Woning en Tuin

Upgrade ook de kruipruimtes

Goed Kruipruimte ventilatie & kruipruimte ventileren zijn niet dingen waar iedereen rekening mee houdt bij het opwaarderen van de isolatie in huis. Het is erg belangrijk om ook de kruipruimtes in de best mogelijke staat te houden, omdat ze anders veel vervelende problemen kunnen veroorzaken. Ventilatie is essentieel om kruipruimtes in goede staat te houden en meestal wordt de beste ventilatie optie gekozen op basis van de grootte van de kruipruimte. In de meeste gevallen worden ventilatieopeningen op meerdere locaties gebruikt, maar dit kan worden beïnvloed door andere factoren en de behoeften van de eigenaar. Er zijn ook andere factoren die een rol spelen, zoals vochtigheid.

Voordelen van ventilatie in kruipruimtes

De voordelen van een geventileerde kruipruimte zijn niet altijd goed zichtbaar, maar de nadelen kunnen meestal de oorzaak zijn van kleine problemen in huis die in de toekomst grote problemen kunnen worden. Geventileerde kruipruimtes verkleinen de kans op schimmels, slechte geuren en ongewenste beestjes in huis. Door ventilatie toe te voegen kunnen lucht en vocht goed afgevoerd worden, dit betekent dat de vloeren en wanden niet nat worden door het condensvocht wat meestal resulteert in schimmelgroei. Opgesloten gas en lucht kunnen ook beginnen te stinken en maakt het dat het huis ook stinkt. Beide zaken zijn een natuurlijke aantrekkingskracht voor ongewenste wezens zoals zilvervisjes.

Hoe werkt het?

Ventilatie toevoegen aan een kruipruimte gebeurt meestal op twee manieren. De eerste maakt gebruik van een renovatiekoker die wordt afgesloten met twee kanalen die meestal bovengronds worden geplaatst. Deze buis is zo geplaatst dat er een natuurlijke luchtcirculatie kan plaatsvinden en de gaten worden afgedekt met roosters om te voorkomen dat er vuil in kan komen. De andere methode wordt meestal gebruikt wanneer de eerste niet kan. Het heet het koekoek renovatiesysteem en wordt in een gat onder de grond geplaatst. Hier krijgt het een water- en luchtgeleidingssysteem om ervoor te zorgen dat deze niet in de kruipruimte kunnen worden verzameld.