Artikel Plaatsing
Image default
Zakelijk

Grafische tekeningen: hoe komen ze het mooist tot hun recht?

Je hebt voor je grafische opleiding (of misschien wel voor een hele andere studie) een mooi ontwerp gemaakt. Of voor je klant ben je lang bezig geweest en eindelijk is het wat je voor ogen had. Je bent er terecht trots op. Maar hoe krijg je het nu voor elkaar om dit werk ook goed tot zijn recht te laten komen? Natuurlijk kan je het laten zien via je beeldscherm en het aan je docent geven via een USB’tje… Maar veel, veel mooier is het als je het ook daadwerkelijk kan laten zien op een poster!

Uitprinten van je grafisch werk

Laat je mooie logo of ander ontwerp, bijvoorbeeld een bouwtekening, eens uitprinten op een groot formaat poster. Dit kan heel eenvoudig bij een copyshop, waar je vaak de bestanden kan aanleveren via mail of een USB. Jouw ontwerp laten afdrukken op posterformaat is zo een eitje, maar kan wel zorgen voor een andere kijk op jouw werk. Het ziet er immers veel intenser uit dan op een beeldscherm. Niet alleen omdat het groter is, maar ook de kleurstelling kan veel mooier tot zijn recht komen. Dit kan niet alleen gunstig uitpakken bij je docent (of bijvoorbeeld je klant), maar dit kan trouwens ook gewoon een eye opener zijn voor jouzelf! Wil je jouw ontwerp eens op een andere manier bekijken? Laat het dan gewoon eens professioneel afdrukken. Dat is toch altijd weer anders dan zelf even snel afdrukken op een simpel blaadje papier.

Afmetingen

Uiteraard kan je voor een proefafdruk, zoals bij bovenstaand voorbeeld, kiezen voor een klein formaat, maar er kunnen ook redenen zijn om juist voor heel groot te kunnen kiezen. Natuurlijk hangt dit vooral af van de reden waarvoor je het werk gemaakt hebt. Gaat het om een logo, die vooral gebruikt gaat worden op papierwerk en online, dan is het vanzelfsprekend minder nodig om het ook heel groots te zien. Maar zal het juist groot toegepast gaan worden, bijvoorbeeld op een groot billboard, dan is het juist aan te raden om je werk ook daadwerkelijk eerst wel groot te zien voordat je het doorspeelt naar je klant…