Artikel Plaatsing
Image default
Zakelijk

Waarom zou je Python leren?

Volgens Bill Gates zou iedereen kunnen profiteren van leren programmeren. Programmeren is niet alleen een skill nodig voor programmeurs, ook in andere beroepen heb je er iets aan! Volgens Gates leert het je op een bepaalde manier naar een probleem te kijken. Kun je patronen ontdekken? Hoe kun je een taak volbrengen? En welke data heb je nodig om een bepaalde output te genereren? McKinsey vat dit samen als computational and algorithmic thinking – een belangrijke skill voor wie wilt slagen in de eenentwintigste eeuw!

Leren programmeren leert je op een andere manier te denken. Overweeg jij zelf om te leren programmeren? Eén van de simpelste en meest effectieve programmeertalen is Python. Python werd aan het einde van de jaren 80 uitgevonden in Nederland door Guido van Rossum – en veroverde in rap tempo de wereld vanwege zijn eenvoud en vele toepassingen.

Python leren

Bang dat je na het leren van Python moet switchen naar een andere programmeertaal? Programmeertalen hebben een basis die redelijk veel op elkaar lijkt. Elke programmeertaal werkt met basisconcepten zoals variabelen, lussen en if-else statements. Wanneer je bekend bent met deze basisconcepten leer je veel makkelijker een andere programmeertaal!

Wat kun je met Python?

Wanneer je Python onder de knie hebt, kun je jouw vaardigheden inzetten voor het oplossen van problemen. Python kent vele toepassingen, onder meer in Data Science en Machine Learning. Maar ook voor simpelere dingen wordt het veel gebruikt – bijvoorbeeld voor het ‘scrapen’ van websites. Dat houdt in dat een computerprogramma dagelijks de data van een website download – bijvoorbeeld om nieuwe aanbiedingen van woningen op Funda te vinden voordat iemand anders ze ziet. 

Arbeidsmarkt voor Python programmeurs

Wil jij van Python je beroep maken en er je brood mee verdienen? De kansen op de arbeidsmarkt zijn op dit moment geweldig voor mensen met Python kennis! Er is wereldwijd een groot tekort aan specialisten binnen gebieden als Data Science en Machine Learning. Nadat je een aantal jaren programmeerervaring hebt opgedaan kun je eventueel doorgroeien naar een rol als Business Analist of Project Manager.

Waar starten met Python?

Om te starten met Python kun je starten met het volgen van een online Python cursus. Zo’n cursus kun je thuis volgen via internet – en daar leer je de basis van Python en hoe je zelf programma’s kunt maken. Tijdens deze cursus leer je ook welke tools, programma’s en andere software je nodig hebt en hoe je jouw computer kunt instellen om Python te kunnen uitvoeren.