Artikel Plaatsing
Image default
Bedrijven

De bitcoin koers is volatieler dan de meeste mensen denken

Binnen de aandelenmarkt is de koers over het algemeen redelijk stabiel, doordat bedrijven altijd bezig zijn om verbeteringen door te maken. In het geval dat een dag toch wat slechter gaat is dit zeker ook te merken aan de aandelen, maar de kans is groot dat dit nooit om hele grote bedragen zal gaan. Bij de bitcoin koers is dit toch wel anders, doordat er geen controlerende macht aanwezig is bij deze koers.

Het gaat puur om de aanbod en de vraag, waardoor de prijs vrij makkelijk meegaand is met de marktwerking. Dit zorgt voor een veel volatieler manier van kopen en verkopen en zorgt er ook wel voor dat veel mensen afschrikken zodra ze dit merken. We zullen je hier enkele tips geven, zodat jij beter om kan gaan met een volatiele markt.

Een volatiele bitcoin koers is niet altijd slecht

Dit kan voor veel mensen raar in de oren klinken, maar voor een aandeel of cryptocurrency te laten groeien is het van tevoren nodig dat deze ook even naar onder gaat. Dit zorgt niet alleen voor een gezonde marktwerking, maar laat zien dat er genoeg interesse is. Mensen kopen dan in op het tot nu toe dan laagste punt, waarna de raket gaat vertrekken. Raak dus niet in de stress als het wat slechter gaat, want de kans is groot dat dit snel veranderd is.

De aandacht van de bitcoin koers wordt alleen maar groter

Hoe een paar jaar geleden nog nooit van cryptocurrency had gehoord, is het ondertussen meer dan normaal in de samenleving. Je komt deze benamingen overal tegen, worden conferenties gehouden en zijn sommige landen al over op dit betaalmiddel. Deze aandacht kan ervoor zorgen dat het volatiele profiel van de bitcoin koers nog een stapje erger beïnvloed, maar zal uiteindelijk ook een extra reden zijn voor mogelijk een sterke stijging of hopelijk geen daling. 

https://www.cryptobenelux.com/bitcoin-koers/