Artikel Plaatsing
Image default
Electronica en Computers

Stel je eigen laptop samen!

Laptops en internet: twee dingen waar we in de 21e eeuw totaal afhankelijk van zijn. Zonder snelle WiFi, 4G, 5G of bluetooth kunnen we geen contact leggen met de wereld om ons heen. Er worden bijna geen brieven meer gestuurd, zo ongeveer alle communicatie gaat via het Internet. En dan laptops, die heb je nodig voor je werk, voor school en misschien wel voor je hobby als fotograaf. Net als het Internet, kunnen we niks zonder onze laptop. We maken er toetsen op, gebruiken hem voor zoom-meetings en communiceren ermee met collega’s. Vooral in deze tijd van corona moet iedereen echt een laptop hebben. Als je er nog geen hebt of een betere wil, dan sta je voor de uitdagende taak om een nieuwe laptop uit te zoeken! Dit kan heel frustrerend en verwarrend zijn, maar gelukkig staan wij van laptopzelfsamenstellen.nl voor je klaar. In dit artikel leggen wij je uit waar je op moet letten bij het laptop samenstellen.

Stap 1: bepaal je budget en het doel van je laptop. Wat is je betalingsbereidheid? Hoeveel wil je maximaal aan een nieuwe laptop uitgeven? Vind je €400 al te veel of is €1000 prima te doen voor jou? En wat ga je met de laptop doen? Snel Internetten? Lekker netflixen in HD? Foto’s bewerken? Teksten schrijven en verwerken? Gamen? Video’s bewerken? Voor elk doel en prijs is er een perfecte laptop bij ons.

Stap 2: kies je besturingssysteem. De meest bekende besturingssystemen zijn Windows van Microsoft en macOS van Apple. Microsoft Windows vind je op laptop merken zoals HP, Lenovo, Acer, Fujitsu en Asus. MacOS is uitsluitend op Apple. Hiernaast kan je ook een linux laptop kopen, dit is een minder bekend systeem waar het voordeel van is dat het gratis is!

Stap 3: kies de grootte van het werkgeheugen. Dit is simpel, hoe meer applicaties je tegelijkertijd wil gebruiken, hoe groter het werkgeheugen moet zijn. Als je alleen wil tekstverwerken en internetten, dan is een 8GB werkgeheugen prima, als je meer wil dan is 16GB of meer het beste.

Stap 4: bestel jouw droomlaptop!

https://laptopzelfsamenstellen.nl/