Artikel Plaatsing
Image default
Electronica en Computers

Wat voor refurbished Macbook past bij jou?

Het kopen van een nieuwe Macbook is geen alledaagse uitgave. Het kan soms flink wat geld kosten, dus je wil wel dat je het model kiest wat het best bij jou past. Mocht je niet te veel geld uit willen geven aan het apparaat dan kan je, zoals veel anderen, een refurbished Macbook overwegen. Dezelfde kwaliteit, voor een scherpere prijs. Klinkt goed, toch?

 

Met deze keuzes moet je rekening houden bij het kopen van een refurbished Macbook om tot het beste model te komen.

 

Macbook Pro of Macbook Air?

 

Voordat je overgaat tot de koop is het handig om jezelf af te vragen waar je de laptop voor gaat gebruiken. Ben je voornamelijk bezig in programma’s die over het algemeen niet heel erg veel van het apparaat vragen, dan volsta je al snel met een Macbook Air. Maar, als je van plan bent om zwaardere programma’s te draaien, uitgebreid te multitasken of misschien zelfs te monteren, dan is de kans groot dat je dit niet redt met dit model. Het is dan raadzaam om eens te kijken naar de mogelijkheden van een Macbook Pro. Deze laptop behoort tot het grove geschut en kan over het algemeen veel hebben.

 

De Touch Bar

 

Naast dat deze uitvinding er enorm gaaf uit ziet, is de Touch Bar ook nog eens heel erg functioneel. Mits je hem nodig hebt natuurlijk. Je kan allerlei dingen regelen met de touch-gevoelige strook. Je kan de helderheid van het scherm aanpassen, of allerlei tekst gerelateerde zaken in Microsoft Word regelen zoals het dikdrukken of cursief maken. Ook in montageprogramma’s kan de Bar goed van pas komen. Een must is het vaak niet, fijn is het wel.

 

Hoe groot moet het scherm zijn?

 

De meeste Macbooks komen in twee verschillende formaten. Overweeg daarom van tevoren welk formaat het beste bij jou past. Als de activiteiten die je uitvoert op de laptop erg visueel zijn, dan kan je je voorstellen dat het fijn is als het scherm ook een tikkie groter is. Mocht dit van ondergeschikt belang zijn, dan raden we een 13-inch scherm aan. Deze zijn, naast makkelijker te vervoeren, vaak ook net een stuk goedkoper.

 

Welke kleur?

 

Het is misschien niet heel erg belangrijk, maar toch is het een zaak waar je even over moet nadenken. Je moet er tenslotte wel heel wat uurtjes tegenaan kijken. De Macbook Pro is vrij beperkt in de keuzes. Zo kan je alleen maar kiezen uit zilver en de speciale Apple-kleur Spacegrey. Voor Macbook Air’s zijn er vaak een aantal opties meer, zoals goud. Bij refurbished laptops kan dit echter wel invloed hebben op de prijs.

 

Welke winkel?

 

Bij welke winkel je ‘m koopt is natuurlijk heel erg belangrijk. Niet elke winkel is even betrouwbaar. Doe daarom even een grondige check naar de winkel en lees waar nodig wat klantreviews. Dit geeft je inzicht in de betrouwbaarheid. Ook verschillen de winkels nog wel eens in de duur van de garantie die ze aanbieden. Ook wel een goede factor om mee te laten wegen.

 

Kapotte Macbook verkopen

 

Het kan zijn dat je op deze blog bent beland omdat je al een Macbook hebt, maar deze kapot is. Kapotte Macbook verkopen? Dat kan tegenwoordig ook bij heel veel winkels. Levert je meteen wat geld op voor een nieuwe Macbook. Die kan je nu als het goed is uitstekend uitkiezen. Ben je je oude, defecte Macbook nog niet helemaal zat en woon je in de omgeving van Utrecht? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor Apple reparatie Utrecht.