Artikel Plaatsing
Image default
Bedrijven

Capaciteitentest MBO voor selectie en recruitment

Op MBO niveau zijn er enorm veel opleidingen en richtingen die je als student kunt kiezen. Het is echter niet altijd even makkelijk om een goede studiekeuze te maken. Andersom is het voor werkgevers soms lastig om te bepalen welke kandidaat het beste is voor een openstaande vacature op MBO niveau. In dit artikel ontdek je hoe je onze capaciteitentest MBO voor de selectie en recruitment op MBO niveau kunt inzetten.

Selectie en recruitment op MBO niveau

The Bridge Ability capaciteitentest is speciaal ontworpen voor werksituaties. Je kunt de capaciteitentest voor verschillende doeleinden inzetten. Zo is de capaciteitentest MBO perfect voor het toetsen van kandidaten. De Bridge Ability richt zich voornamelijk op de intelligentie van een kandidaat. Zo meet je met de capaciteitentest MBO de numerieke aanleg, de verbale aanleg en het strategisch inzicht van een kandidaat.

Dit zorgt ervoor dat je op verschillende vlakken inzicht krijgt in de capaciteiten van bijvoorbeeld sollicitanten. De uitslagen van de test helpen bij het maken van een weloverwogen keus tijdens een selectie of recruitment proces. De capaciteitentest op MBO niveau is geschikt voor kandidaten tussen de 15 en 65 jaar.

Capaciteitentest MBO voor het bepalen van het niveau van een kandidaat

Stel dat je als MBO student net klaar bent met studeren, maar niet goed weet of je hier moet stoppen of juist moet doorleren. Je twijfelt of een HBO opleiding bij jou past en/of doorleren een investering in geld en tijd waard is. Met de capaciteitentest HBO krijg je snel antwoord op deze vraag. De test geef je namelijk niet alleen inzicht in jouw huidige niveau, maar ook in jouw maximale prestatieniveau. Op basis van de uitslag van de capaciteitentest MBO kun je gepaste veranderingen aanbrengen om jouw carrière doelen te bereiken.

The Bridge Ability is alleen verkrijgbaar voor zakelijke klanten. Je kunt als student bijvoorbeeld informeren of de capaciteitentest via de school afgenomen kan worden als hulpmiddel voor het vervolg van je schoolcarrière. Als je als MBO’er al aan het werk bent, maar het gevoel hebt dat je vast zit op een bepaald niveau, dan biedt de capaciteitentest MBO ook uitkomst. Je ziet in één oogopslag op welke vlakken je hoog scoort en welke vlakken nog aandacht nodig hebben. Op basis van de uitslagen van de test kun je een persoonlijk ontwikkelingsplan maken voor het behalen van jouw carrière doelen.

Gebruik The Bridge Ability tijdens functioneringsgesprekken

Als werkgever krijg je met behulp van de capaciteitentest MBO inzicht in wie geschikt is voor een functie met meer uitdaging, zonder het risico te lopen dat je de medewerker belast met teveel verantwoordelijkheid. De test en de testuitslagen helpen hierdoor goed bij functioneringsgesprekken, omdat zowel de werkgever als de werknemer inzicht krijgt in huidige capaciteiten en verbeterpunten. Omdat de test geen vooroordeel heeft, staat de kandidaat sneller open om verbeterpunten vanuit een optimistisch oogpunt te bekijken. Dit is niet alleen goed voor de ontwikkeling van de werknemer zelf, maar voor de hele organisatie.

The Bridge Ability is wetenschappelijk onderbouwd en de rapporten van de capaciteitentest kunnen goed gecombineerd worden met onze andere testen. Het is mogelijk om de test per werknemer of kandidaat te bestellen, maar voor bedrijven die regelmatig testen nodig hebben is er het Bridge Assessment Platform. Op het Bridge Assessment Platform krijg je als bedrijf een eigen account waar je alle testen vanuit één centraal platform kunt bestellen.

Capaciteitentest MBO niveau: dit zijn de grootste voordelen van The Bridge Ability

Bij de afname van een capaciteitentest MBO niveau is het voor veel bedrijven belangrijk dat de test snel afgenomen kan worden. Dit draagt bij aan een snelle schakeling tussen de testafname en gepaste vervolgstappen. De capaciteitentest MBO van TestGroup staat binnen 30 minuten klaar om afgenomen te worden. Na het invullen is het rapport direct beschikbaar en als je er niet uitkomt dan staat er een TestGroup consultant klaar om je door de rapportage te leiden.

De test bestaat uit drie onderdelen van 18 minuten waarin de numerieke aanleg, verbale aanleg en logisch denken worden getoetst. The Bridge Ability is niet alleen geschikt voor Nederlandse werknemers, sollicitanten en kandidaten. Onze test is wereldwijd in gebruik en is daardoor beschikbaar in 20 verschillende talen. Hierdoor kunnen alle medewerkers, sollicitanten en kandidaten de test maken in hun eigen moedertaal. Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid van de uitslagen van de capaciteitentest. De testen van de capaciteitentest kunnen afzonderlijk of gecombineerd afgenomen worden. Wil je bijvoorbeeld iemand toetsen op enkel numerieke aanleg, dan is dit mogelijk.

Wil jij gebruik maken van de capaciteitentest op MBO niveau? Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte test of bestel de capaciteitentest op deze pagina. Je bestelt de capaciteitentest MBO door capaciteitentest te selecteren en het juiste niveau te kiezen bij Selecteer niveau. Wil je meer leren over onze MBO capaciteitentest? Neem dan contact op met TestGroup.

 

 

 

 

https://www.testgroup.nl/capaciteitentest-op-mbo-niveau/