Artikel Plaatsing
Image default
Sport

Hoeveel afstand staat gelijk aan het afleggen van een mijl op een crosstrainer?

Hoeveel afstand staat gelijk aan het afleggen van een mijl op een crosstrainer?

Crosstrainers zijn effectieve alternatieven voor cardio-oefeningen, zoals joggen en oefeningen op een loopband, die een hogere impact hebben. Helaas houden veel crosstrainers de afgelegde afstand niet bij of als dat wel het geval is, niet nauwkeurig. Gelukkig is het met behulp van een eenvoudige berekening op basis van de slaglengte van jouw specifieke crosstrainer erg makkelijk in te schatten. De paslengte kan op de crosstrainer zelfs vermeld staan, maar als dat niet zo is, kun je dat terugvinden in de handleiding of je kunt je specifieke model even online opzoeken en bekijken wat de slaglengte is.

SPM versus RPM

Crosstrainers houden het aantal omwentelingen bij, die je voeten maken als je de pedalen induwt met behulp van stappen per minuut (SPM) en rotaties per minuut (RPM) bij. Eén SPM is gelijk aan één van je voeten, die een halve omwenteling heeft gemaakt, terwijl een RPM gelijk is aan beide voeten, die een volledige omwenteling hebben gemaakt. Met andere woorden, 120 SPM is gelijk aan 60 RPM. Dit is belangrijk om te weten als je van plan bent om je afgelegde afstand van SPM/RPM om te willen zetten in mijlen.

Wiskunde les

De slaglengte of de paslengte van je crosstrainer, is de maat van één stap van de meest voorste positie naar de uiterst achterste positie. Een gemiddelde staplengte varieert van16 tot 20 inch. Hoeveel mijl je op de crosstrainer hebt afgelegd, kun je berekenen door te kijken naar hoeveel inches er in een mijl zitten, wat ongeveer 63.360 inch is en dit te delen door de slaglengte van jouw crosstrainer. Als je bijvoorbeeld een crosstrainer met een een slaglengte van 20-inch hebt en je legt een mijl af, dan heb je in totaal 3168 stappen gemaakt. Als jouw crosstrainer gebruikmaakt van RPM, moet je dat getal door twee delen om te zien hoeveel RPM’s er nodig waren om die mijl af te leggen. In dit voorbeeld zou het dan 1.584 RPM’s kosten om een mijl af te leggen.

Van slaglengte naar stappen

De slaglengte van de meeste crosstrainers is kleiner dan de slaglengte die je zou maken tijdens normaal wandelen of hardlopen en dat is de reden waarom er meer stappen nodig zijn om dezelfde mijl af te leggen op je crosstrainer, dan als je buiten traint of op een loopband. Er zijn ongeveer 2.000 stappen nodig om een mijl te lopen. Je kunt het equivalent van de stappen, die je zou maken bij een uitoefening in een gematigd tempo op een crosstrainer, delen door het aantal minuten dat je traint door 203 te delen. Als je dus 30 minuten traint op een crosstrainer, staat dat gelijk aan ongeveer 6.090 stappen. Het is ook handig om je stappen gedurende de dag met behulp van een stappenteller bij te houden, als je crosstrainer niet goed aangeeft hoeveel stappen je maakt.

Verstelbare voetsteunen

Bij het bepalen hoeveel afstand gelijk is aan een mijl op crosstrainers met verstelbare voetpedalen, moet je niet vergeten om de slaglengtes aan te passen in je berekening omdat apparaten met manuele of elektronische trapbekrachtiging de paslengte of slaglengte kunnen verlagen of juist kunnen verhogen. Hoe langer de paslengte, hoe minder SPM of RPM ervoor nodig is om een mijl af te leggen.

Ga nu snel hier naar toe om een crosstrainer te kopen op www.crosstrainerinfo.nl/

http://crosstrainerinfo.nl