Artikel Plaatsing
Image default
Woning en Tuin

Een zuinig (t)huis

De meeste mensen hebben wel een plek die ze thuis kunnen noemen. Als je geluk hebt, dan is die plek ook nog eens je eigen huis, appartement of kamer. Mooie dingen moet je onderhouden om ze mooi te houden, en dit geldt zeker ook voor je eigen huis. Als je je huis verwaarloosd, dan kan je er zeker van zijn dat dit op den duur ook je rekening aan gaan tasten. Zeker als je huis niet goed geïsoleerd is, dan kan dat je per jaar tot wel 1400 euro extra kosten. Het loont dus echt om je huis te isoleren. Hoe doe je dat in een wip? Dat leg ik je uit in dit artikel!

 

Je kan zelf meer doen dan je denkt, bij deze eerste tip hoeft geen aannemer van pas te komen! De eerste tip is namelijk het plaatsen van tochtstrips. Zeker als je in een redelijk oud huis woont, voel je af en toe waarschijnlijk wel wat tocht leehnavasor door de kieren en gaten van je huis dringen. Tochtstrips kan je gewoon kopen op bol.com of in een bouwmarkt en je plakt ze op de plekken waar je de tocht voelt.

 

Tip nummer twee gaat ook een beetje over de tocht. Als je nog steeds last hebt van tocht, ook nadat je tochtstrips hebt aangebracht, is het tijd om nieuwe kozijnen bestellen en ze zo te vervangen. Je kan dan je kozijnen op maat maken zodat er geen zuchtje wind meer naar binnen kan dringen.

 

Mijn derde tip is om radiatorfolie aan de achterkant van de verwarming te plakken. Hiermee houd je de kou tegen en doordat de folie reflecterend is, wordt de warmte van de verwarming terug de ruimte in gekaatst in plaats van dat het in de muren gaat zitten. Een goede tip dus voor lagere stookkosten.

 

De laatste tip voor een lagere energierekening, is het kopen van zonnepanelen. Dit is echter wel een middel dat pas op lange termijn voordeel oplevert, maar het is het zeker wel waard.

https://directeenkozijn.nl/