Artikel Plaatsing
Image default
Woning en Tuin

Plafondlampen voor kinderkamers

Kinderkamerverlichting

Is er een kindje op komst en moet je het kamertje nog helemaal inrichten? Dan hoort daar ook een leuke plafondlamp bij die het hele kamertje kan verlichten. Of misschien heb je al een kindje of meerdere kinderen en is de verlichting in de kinderkamer(s) aan vervanging toe. Ook dan wil je graag een leuke en misschien wel stoere of schattige lamp. Of misschien kies je voor een praktische lamp die er niet zo mooi uit hoeft te zien. Iedereen is anders en heeft andere voorkeuren.

Praktisch of mooi

Waar je voor kiest hangt af van je eigen smaak en eventueel de smaak van je kind(eren). Indien je op zoek gaat voor een jongenskamer wil je wellicht een stoere lamp of iets met de populaire jongenskleuren. Voor een meisjeskamer kies je al snel voor iets liefs en schattigs met bloemen en een roze kleur. Maar wil je een plafondlamp kiezen op hoe hij eruit ziet of ga je voor de praktische kant? En wil je je kind(eren) erin laten meebeslissen als dat natuurlijk al mogelijk is. Het kan bijvoorbeeld praktischer zijn om een plafondlamp te kiezen die vrij plat tegen het plafond aan zit. Puur omdat het minder groot is in de kamer dan een hangende plafondlamp en omdat het minder stof vangt. Er is zeker niks mis als je kiest voor iets minder praktisch en iets wat mooier is. Ik vergeet bijna een ander soort lampje te noemen, namelijk de spotjes. Spotjes kunnen ideaal zijn in de kinderkamer. Ze kunnen alle kanten op wijzen en op die manier een bepaalde plek in de kamer verlichten. Een standaard plafondlamp verlicht vanuit een geheel en schijnt naar beneden of omhoog maar niet naar andere kanten. Ook hier is het maar net wat je fijner vind. Spotverlichting is naar mijn mening minder gezellig en doet wat koeler aan.

Energiebesparende lamp of gloeilamp

In de kinderkamer wil je graag een lamp die warm maar helder licht uitstraalt. Tegenwoordig zijn er genoeg energiebesparende lampen verkrijgbaar die deze warmte en helderheid hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een spaarlamp of LED verlichting. Spaarlampen zijn niet heel duur en hebben toch de warmte die je zoekt. Met een spaarlamp bespaar je als gezin al gauw honderden euro’s per jaar. Ook LED verlichting is een verstandige keuze. LED lampen kunnen al tot 90% korting opleveren ten opzichte van de gloeilamp. Een gloeilamp is ook een prima keuze hoor, maar ik zou wel weten waar ik voor kies: een energiezuinige lamp.

Lampen kopen

Om een plafondlamp voor in de kinderkamer te gaan kopen kun je stad en land af gaan. Vaak is dit niet nodig en hoef je alleen maar de dichtsbijzijnde bouwmarkt binnen te lopen. En niet te vergeten zijn de online winkels. Ook de bouwmarkten hebben webshops en je hoeft in feite de deur niet eens meer uit voor die lamp. Toch zijn er veel mensen, waaronder ikzelf, die graag de lamp eerst in het echt willen zien alvorens over te gaan tot aankoop. Online dingen bestellen kan goed en voorspoedig verlopen maar er kan ook iets misgaan met alle vervelende gevolgen van dien. Gelukkig heb ik daar zelf geen ervaring mee maar toch ga ik graag naar de winkel om die lamp te bekijken. In de winkel heb je het voordeel dat je advies kunt inwinnen van een verkoper en in de winkel zie je vaak ook de lampen al branden. Dat kan dus handig zijn om je keuze te maken voor het soort licht en of het dan energiezuinig moet zijn of niet. In een webshop zie je vaak de echte verlichting niet en dat kan een drempel zijn voor velen. 

http://wonenenlampen.blogspot.nl/