Artikel Plaatsing
Image default
Woning en Tuin

Quick-wins om je woning te moderniseren

Heb je een woning gekocht, die nogal gedateerd is qua aankleding? Of heb je al langere tijd hetzelfde interieur en wil je dit graag moderniseren? Met een paar kleine ingrepen kun je jouw woning een heel nieuw accent geven. Vaak zijn de kosten hierdoor gering, terwijl het resultaat je enorm kan verrassen!

Creëren van ruimte en licht

Moderne woningen maken vaak een ruimtelijke en lichte indruk. In je eigen huis meer ruimte creëren door meubels anders neer te zetten of zelfs iets weg te doen, kan de uitstraling van een woning snel veranderen zonder kosten te maken. Ook de verlichting en de raambekleding is van invloed op de uitstraling van het huis. Nieuwe gordijnen of een andere lamp kunnen een geweldig positief effect geven op de uitstraling van je huis.

De kracht van accessoires

Naast de basis inrichting van je woning biedt ook de verdere aankleding veel mogelijkheden om je huis snel te moderniseren. Accessoires, zoals kussen, spiegels en een vloerkleed, bieden de ultieme opties voor quick-wins in huis. Door je accessoires te veranderen van kleur en vormgeving krijgt een woning direct een andere uitstraling. Diverse winkels hebben een breed assortiment op dit gebied tegen een lage prijs. Zo haalt je in een middag de nieuwste woontrends in huis!

Een likje verf kan wonderen doen

Aan de slag met een bus verf en kwast vraagt iets meer inspanning, maar binnen een paar uur kan je huis ook hiermee een volledig andere indruk geven. Je kunt hierbij denken aan het verven van een muur, trap of meubilair. Tijdschriften en woonbladen geven veel inspiratie hiervoor. Welke tint past het beste bij jou en je huidige inrichting? Welk type verf kun je het beste gebruiken? Of is een muurtje behangen meer iets voor jou? Ook in de bouwmarkt geven ze je graag advies hierover. De keuze is zeer breed, waardoor er zeker een kleur of dessin te vinden is dat bij jou past!

Nieuwe aankleding van de entree

Zoals bij veel dingen, is de eerste indruk belangrijk. Ook bij een woning is dit het geval. De indruk van je woning begint dus al voor je er binnen stapt. Een nette voordeur, leuke plantjes bij de entree of duidelijk naambordje dragen bij aan een prettige uitstraling. Ook op dit gebied zijn er zeker quick wins te maken. Het vervangen van het bordje met je huisnummer is een eenvoudige handeling en kan snel geregeld worden. Dit is met recht een quick win te noemen! Zo vind ik zwarte huisnummers erg robuust!