Artikel Plaatsing
Image default
Vervoer en transport

Een VCA cursus in Maastricht volgen

Als je in de logistieke sector werkt of veel met apparatuur bezig bent, dan kom je de term VCA wel eens tegen. Maar wat is VCA nu eigenlijk? VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en milieu checklist Aannemers.  VCA helpt een bedrijf dus om de veiligheid, gezondheid en milieuvereisten te waarborgen. Een VCA cursus Maastricht is vereist voor het behalen van een VCA-certificaat.

Het doel van een VCA cursus is om personeel te trainen om de kans op ongevallen op de werkvloer te verminderen. Het liefste zou je ongevallen natuurlijk altijd willen voorkomen, maar een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. VCA cursussen is belangrijk voor bedrijven die in risicovolle branches opereren. Denk hierbij aan laad- en loswerkzaamheden, het werken op een chemisch industrieterrein, personeel van een constructiebedrijf, vrachtwagenchauffeurs, arbeidskrachten die machines bedienen, et cetera.

Soorten VCA cursussen

Bij een VCA cursus Maastricht en elders wordt er onderscheid gemaakt tussen een VCA Basis cursus en een VCA VOL cursus. Een VCA Basis cursus is bedoeld voor alle medewerkers die moeten beschikken over basiskennis m.b.t. veiligheid, gezondheid en milieu. Bij de levering van VCA-gecertificeerde bedrijven moet je als bedrijf aan kunnen tonen dat jouw medewerkers in het bezit zijn van een erkend veiligheidscertificaat, zoals het VCA. Deze cursus duurt 1 dag.

De VCA VOL cursus is bedoeld voor leidinggevenden of Zzp’ers. Tijdens deze cursus leer je hoe jij en jouw medewerkers veilig in een risicovolle omgeving kunnen werken. VOL staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Na het behalen van het certificaat ben je bekend met alle wet- en regelgeving omtrent veilig werken en kun je onveilige situaties snel herkennen en aanpakken. Deze cursus duurt 2 dagen.

https://eurotransportcollege.com/maastricht-vca-cursus/