Artikel Plaatsing
Image default
Vervoer en transport

Kunnen elektrische steps heuvels op (wat fabrikanten niet willen dat u weet)

Als je een elektrische step wilt kopen en je woont in een gebied met veel heuvels, dan heb je je waarschijnlijk afgevraagd of elektrische steps ooit heuvels op kunnen. Na veel onderzoek heb ik het definitieve antwoord gevonden.

Kunnen elektrische steps bergopwaarts gaan?

Het korte antwoord is dat de meeste elektrische steps gemakkelijk gematigde heuvels kunnen beklimmen, maar zal wat moeite hebben om de steilere heuvels te beklimmen. Budget-steps zullen het moeilijk hebben met de meeste hellingen, terwijl steps van hogere kwaliteit en krachtiger zelfs de steilste hellingen gemakkelijk zullen beklimmen.

Een groot deel van de steps van vandaag zal tot op zekere hoogte worstelen met de heuvels die een beetje steiler, vooral als de rijder er niet alles aan heeft gedaan om de klim zo gemakkelijk mogelijk te maken. De kritische eigenschappen die de klimcapaciteiten van de step bepalen, zijn het motorvermogen en koppel, de batterij, het gewicht van de step en het gewicht dat deze draagt, en in mindere mate de banden en ophanging.

Als steile heuvels een groot deel uitmaken van de plaats waar u woont en u rijdt op uw step, lees dan verder om alles te leren wat u moet weten over het rijden op heuvels, en mogelijk wat u kunt doen om de vaardigheden van uw step om heuvels te overwinnen, te verbeteren.Inhoud toont

 • Kunnen elektrische steps bergop gaan?

 • Hoe steil een heuvel kan een elektrische step beklimmen?

 • Hoe rijd je een elektrische step bergop?

 • Wat zijn de beste elektrische steps voor het beklimmen van heuvels?

 • Beklimmingshoeken op heuvels

 • Kun jij het klimvermogen van een elektrische step verbeteren?

 • Elektrische stepmotor en bergbeklimmen

 • De hellingshoek verbeteren door de batterij te verbeteren

 • De snelheidslimieten ontgrendelen voor beter bergbeklimmen

 • De helling verbeteren ing door luchtbanden te krijgen

 • Vering speelt een rol bij bergbeklimmen voor elektrische steps

 • Verbetering van het klimvermogen van een elektrische step door het gewicht te verminderen

 • Kan een elektrische step stoppen tijdens het beklimmen van een heuvel?

Hoe steil kan een elektrische step klimmen?

Gemiddeld kan een goede step kan zonder problemen hoeken van meer dan 20 graden / 36,40% aan. De groten kunnen hellingen van meer dan 30 graden / 57,74% aan. Lagere steps zullen zelden heuvels kunnen beklimmen die steiler zijn dan 15 graden / 26,79%. Aan de andere kant kunnen enkele van de krachtigste, duurdere offroad-steps heuvels aan van wel 45 graden / 100% of meer.

Natuurlijk verschilt dit per stepmodel. Bovendien wordt het beïnvloed door alle factoren die we in dit artikel zullen bespreken.

Hoe rijd je een elektrische step bergop?

Probeer je te ontwikkelen voordat je de helling bereikt zoveel mogelijk acceleratie zonder concessies te doen aan de veiligheid. Zorg ervoor dat uw step in de hoogste snelheids- en vermogensmodus staat en beide motoren gebruikt als deze er twee heeft. Wanneer uw scootmobiel de heuvel beklimt, leunt u een beetje naar voren en buigt u uw knieën lichtjes om de klim gemakkelijker te maken. Als de step het moeilijk heeft, probeer dan de snelheid helemaal op te voeren tot het maximum, maar vergeet niet te vertragen wanneer u de top van de heuvel nadert.

Wat zijn de beste elektrische steps voor het beklimmen van heuvels ?

Enkele van de beste elektrische steps voor het beklimmen van heuvels zijn de Kaabo Wolf King, de Zero 10X en de Dualtron X2.

Het is niet verwonderlijk dat dit de duurste en hoogste kwaliteit zal zijn elektrische steps beschikbaar, die motoren hebben met een vermogen van enkele duizenden watts.

Motorvermogen is de belangrijkste factor die het klimvermogen bepaalt, dus het is niet meer dan logisch dat de snelste steps die er zijn zullen ook de beste bergbeklimmers zijn.

Bekijk de complete gids over de beste elektrische steps voor bergbeklimmen om meer te weten te komen over de beste klimmers.

Beklimmingshoeken op heuvels

Sommige fabrikanten nemen hellingshoeken op in hun handleidingen.

Dat zou ons een idee moeten geven van hoe steil een heuvel de step is relatief gemakkelijk kan klimmen. Die getallen zijn goede benaderingen, maar ze geven niet het volledige beeld weer.

De gerapporteerde getallen zijn de maximale hoeken die de step heeft kunnen beklimmen, meestal op een volledig opgeladen batterij, en met een persoon van gemiddeld gewicht (zo niet een beetje onder het gemiddelde).

Maar dat zijn ideale wereldscenario’s.

De step wordt zelden volledig opgeladen als u bergop gaat. De persoon die rijdt kan zwaarder zijn dan de persoon die de step heeft getest. Er kan zelfs een extra gewicht zijn dat de step draagt, zoals een rugzak of boodschappentassen.

Dus, hoewel de hellingshoek waardevolle informatie is over de prestaties van de step, moeten we het met een korreltje zout.

Veel stepfabrikanten melden echter helemaal geen hellingshoeken.

De redenen daarvoor kunnen talrijk zijn.

Ik heb ontdekte dat meestal de lagere of minder krachtige steps de neiging hebben om deze cijfers te vermijden. Dit betekent twee dingen:

 • de fabrikanten hadden niet zoveel vertrouwen in de klimkracht van de steps

 • de hoek was zo laag, dat het beter was om simpelweg laat die informatie weg

De conclusie hier is dat wanneer je voor een klimstep gaat, als de keuze is tussen een step met een lage hoek in de specificaties, en een step zonder helemaal geen hoek gerapporteerd , moet je voor de step gaan met een lage hoek gerapporteerd. Vaker wel dan niet, zal die step in ieder geval in staat zijn om de gespecificeerde hoek aan te kunnen, terwijl de andere steps waarschijnlijk helemaal niet goed zullen zijn in het beklimmen van heuvels.

Ook een andere nuttige statistiek om naar te kijken bij het onderzoeken het klimvermogen van de step is het motorvermogen en het maximale gewicht dat hij kan dragen. Die zijn recht evenredig met de hellingshoek die de step zal bieden. Hoe meer gewicht hij kan dragen, of hoe meer kracht hij heeft, hoe steiler de heuvels die hij aankan.

Kun jij de klimcapaciteiten van een elektrische step verbeteren?

Daar zijn zes belangrijke factoren die bepalen hoe goed de step bergop gaat:

 • motorvermogen en koppel

 • accuvermogen

 • het verwijderen van snelheidsbeperkingen die de step heeft mogelijk

 • bredere of off-road banden

 • gewicht van de step

 • gewicht van de lading die de step draagt

Het optimaliseren of verbeteren van een van deze maakt het voor de step gemakkelijker om bergopwaarts te gaan.

Het is echter niet allemaal haalbaar om te doen.

Als je serieuze klimkrachten nodig hebt, is het misschien de moeite waard om een step te kopen die daarin gespecialiseerd is, in plaats van te proberen een goedkope step om te bouwen tot een krachtig klimmodel.

Elektrische stepmotor en bergbeklimmen

Proberen de motor te verbeteren is in sommige opzichten vergelijkbaar met proberen het moederbord of de CPU in een computer te verbeteren. Het is haalbaar, maar het is moeilijk, er kunnen veel dingen misgaan en het is misschien niet de moeite waard.

De motor is het centrale onderdeel van de step, het kloppende hart. Vervanging levert misschien niet altijd voorspelbare resultaten op.

Maar de motor is ook de grootste factor als het gaat om het beklimmen van heuvels. Zijn kracht is recht evenredig met de hoeken die de step kan overwinnen. Hoe meer watt vermogen de step heeft, hoe beter de step zal klimmen.

Ongeacht de step en het gewicht, elke motor die minder dan 200 watt werkelijk vermogen heeft, zal moeite hebben om over een matig steile heuvel te rijden. met een gemiddelde volwassene erop.

Als je veel heuvels moet beklimmen, koop dan een step met een motor van minimaal 400 watt. Het liefst meer.

Over het algemeen zullen steps met twee motoren ook beter klimmen dan steps met één.

Pas op dat je niet naar het piekvermogen kijkt, kijk alleen naar het echte vermogen. Dit is een wat goedkope truc die fabrikanten kunnen uithalen om hun steps er krachtiger uit te laten zien.

Als je al een step hebt met een niet zo krachtige motor, zijn er nog een paar andere dingen die je kunt doen om laat hem beter heuvels beklimmen. Ze zullen de Everest niet veroveren, maar ze kunnen wel helpen en een verschil maken.

De hellingshoek verbeteren door de batterij te verbeteren

Het beste wat je kunt doen, is ofwel een krachtigere accu of voeg een of meer extra accu’s toe.

Voordat u overweegt de accu van de step te upgraden of een extra accu toe te voegen, moet u kijken hoeveel spanning de accu heeft en vervolgens de spanning van de motor controleren.

Misschien ook interessant voor jou: Elektrische step in Gent

Een hoger voltage van de batterij maakt uw step krachtiger.

Maar het is mogelijk dat het voltage van de motor al dicht bij het voltage van de batterij ligt.

Als dat het geval is, is het misschien niet haalbaar om een nieuwe of extra batterij te krijgen. De motor ondersteunt gewoon geen spanning meer en er kunnen defecten en kortsluitingen zijn die uw step kapot kunnen maken.

Het toevoegen van een nieuwe batterij is meestal niet zo moeilijk, vooral bij steps die zijn uitgerust voor ondersteuning een tweede batterij. Het bekendste voorbeeld hiervan is de Ninebot ES2.

Als je de batterij zelf toevoegt, moet je er waarschijnlijk een soort frame voor installeren. Dit is wat geavanceerder en valt buiten het bestek van dit artikel, maar je zult de batterij in serie moeten toevoegen om de totale spanning van de batterij te verhogen. We zullen hier binnenkort een speciale handleiding voor maken en deze hier linken.

Een belangrijk ding om ook in gedachten te houden: als je op de step rijdt en de batterij leeg raakt, zal deze steeds minder stroom leveren aan de step. motor. Het is een bekend feit dat alle apparaten die op elektrische batterijen werken, veel betere prestaties leveren als de batterij vol is.

Laad uw batterij dus regelmatig op en probeer een volle batterij te hebben wanneer u voor een steilere helling staat.

Behalve het knoeien met de motor of de batterij, is er nog een andere krachtige aanpassing die ook enkele graden kan toevoegen aan de hellingshoeken.

Snelheidslimieten ontgrendelen voor beter bergbeklimmen

Veel steps worden standaard geleverd met een beperkte snelheid. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de steps voldoen aan de lokale verkeersregels, maar ook om veiligheidsredenen.

Het beperken van de topsnelheid van de step is in wezen een beperking van het maximale vermogen dat de motor kan produceren.

Zoals eerder vermeld, is motorvermogen de sleutel tot klimmen. Het verminderen van deze snelheid heeft zeker een negatief effect op de klimhoek van de step.

Door de snelheidslimieten te verwijderen, haalt u meer kracht uit uw motor.

Verschillende modellen vereisen verschillende dingen, maar meestal is het een kwestie van aangepaste firmware die de snelheidslimieten verwijdert die zijn ingebouwd in de firmware die bij de step is geleverd.

Het verbeteren van bergbeklimmen door luchtbanden te krijgen

Hoewel niet zo’n grote factor als de andere, zullen standaard luchtbanden beter klimmen dan massieve banden.

Luchtbanden zorgen voor betere wrijving tegen de weg dan massieve banden, en ze zullen minder slippen.


https://nr1elektrischestep.nl/collections/razor