Artikel Plaatsing
Image default
Auto’s en Motoren

Chiptuning Den Haag

Wat is Chiptuning?

Chiptuning is de naam die wordt gegeven aan het proces van het vervangen van de software in de motorregeleenheid in de auto. Zoals beschreven op de pagina wat is motorregeleenheid, is de motorregeleenheid (ecu) het onderdeel dat alle handelingen van de motor regelt. Vrijwel alle onderdelen die de motor helpen werken, worden aangedreven door commando’s van de motorregeleenheid. Door het chiptuningproces wordt de software van de motorregeleenheid gewijzigd en worden de prestaties verbeterd. Naast het verbeteren van de motorprestaties, is het chiptuningproces, dat ook brandstof bespaart, tegenwoordig een van de meest geprefereerde toepassingen. Op deze pagina wordt stap voor stap uitgelegd hoe de chiptuning tot stand komt. Voordat we aan ons artikel beginnen. De chiptuning wordt niet alleen toegepast in auto’s, maar ook in motorfietsen, vrachtwagens, bussen, tractoren en zelfs scheepsvoertuigen. Chiptuning is mogelijk voor bijna alle auto’s.

Voordat de chiptuning kan worden uitgevoerd, moet de software uit de auto worden uitgelezen. Met andere woorden, de software in de ECU moet kunnen worden gedownload naar de computer via een apparaat dat wordt aangesloten op de motorregeleenheid. Veel ECU-programmeertools op de markt kunnen deze bewerking uitvoeren. Sommige hiervan zijn duur, andere zijn goedkope apparaten. De reden dat ze duur of goedkoop zijn, kan worden verklaard door het feit dat chiptuning-apparaten een licentie hebben of niet. Geef gewoon hun namen op, want we zullen de apparaten in dit artikel niet in detail bespreken

Chiptuning maakt het mogelijk voor jou!

Softtuning is niet schadelijk voor de motor, maar levert ook voordelen op. Er moet echter worden opgemerkt dat een toenemend motorvermogen meer belasting op alle onderdelen zal veroorzaken. Daarom, hoewel het niet verhindert dat de motor gezond werkt, kunnen ongezonde onderdelen zich manifesteren vóór het chiptuning-proces en schade aan de motor veroorzaken. Nadat u zeker weet dat de motor en onderdelen in goede staat verkeren, zal het chiptuningproces de auto niet schaden. Het is zeker een aanbevolen toepassing nadat u op de connector van de motor hebt vertrouwd.

Ook je auto willen chippen? Chiptuning Den Haag helpt je daarbij! Maak vandaag nog een afspraak!

 

https://tuning-center.nl