Artikel Plaatsing
Image default
Auto’s en Motoren

Op welk moment kun je het beste jouw auto en/of caravan verkopen?

Ben je voornemens om jouw auto en/of jouw caravan te verkopen? Ben je niet meer helemaal tevreden met de auto die je hebt? Of merk je dat je het toch niet zo leuk meer vindt om met jouw caravan op vakantie te gaan? Er zijn meerdere redenen denkbaar waarom je jouw auto zou willen verkopen, maar er zijn net zoveel redenen denkbaar waarom je jouw caravan wilt verkopen.

Voor de verkoop van een auto bestaan zogeheten ideale momenten in het jaar. Dat is ook bij de verkoop van caravan het geval, maar om welke momenten gaat dit dan? Wij zetten de beste verkoopmomenten even voor je op een rijtje.

Wanneer jouw auto verkopen?

Voor de verkoop van jouw auto kun je eigenlijk het gehele jaar door terecht bij specialisten. Zo kun je ongeveer 365 dagen per jaar aankloppen bij Ikwilvanmijnautoaf.be voor de verkoop van jouw auto. 

Hierbij speelt mogelijk wel het soort auto nog een kleine rol. Heb je bijvoorbeeld een cabriolet die je graag wilt verkopen? Dan kun je dit het beste in het voorjaar doen, zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen. Veel mensen hunkeren dan naar de zon en zijn dus bereid om (meer) geld te spenderen aan een cabriolet.

Wanneer jouw caravan verkopen?

Wil je jouw caravan verkopen? Dan geldt bovenstaande tips eigenlijk ook; in het voorjaar vang je waarschijnlijk het meeste geld voor jouw caravan. Dit komt puur doordat mensen dan op zoek zijn naar vakantiebestemmingen; mogelijk beseffen zij zich dan ook dat ze graag een caravan willen kopen. Als ze op dat moment jouw caravan te koop zien staan, zijn ze mogelijk bereid om daar bovengemiddeld veel geld voor neer te leggen. Dan zijn ze in ieder geval verzekerd van een heerlijke komende zomervakantie.

Kun je jouw caravan ook in het najaar verkopen? Ja, dat is het geval. Je moet dan echter wel rekening houden met een iets lagere opbrengst; dat is althans in veel situaties het geval. Probeer de verkoop daarom goed voor te bereiden én om geduld te bewaren! Daarmee ben je uiteindelijk in staat om het gewenste bedrag voor jouw caravan te ontvangen.