Artikel Plaatsing
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe bepaal je de geschiktheid van een achteruitrijcamera?

De achteruitrijcamera’s van de Achteruitrijcamerawinkel bieden vrachtwagen-, bestelbus-, tractor- en ambulancebestuurders optimaal zicht op de weg. Het was nog nooit zo makkelijk geweest om in te voegen, in te halen, in te parkeren of achteruit te rijden. De varianten van de achteruitrijcamera’s verschillen van elkaar in de kijkhoek, het type lens en de stof- en waterdichtheid van de camera, wat in dit artikel verder toegelicht zal worden, zodat er een doordachte keuze gemaakt kan worden voor de juiste achteruitrijcamera!

Om te beginnen is het van belang om de kijkhoek van de lens te bepalen, wanneer je een achteruitrijcamera aan gaat schaffen. Stel jezelf de vraag wanneer je in je zicht beperkt wordt en maak op basis van dat antwoord een beslissing voor wat betreft de kijkhoek. Wat wil je precies beter zien? Hoe kleiner je de kijkhoek wil hebben, hoe beperkter het in beeld gebrachte oppervlak. Een beperkt oppervlak is helemaal niet erg, want je wil geen onnodig zicht hebben. Echter, houd bij het bepalen van de kijkhoek wel in je achterhoofd dat je geen dingen wil missen door deze keuze.

Naast de kijkhoek speelt ook het type lens van een achteruitrijcamera een belangrijke rol. De Achteruitrijcamerawinkel werkt met twee typen lenzen, namelijk CDD en CMOS. Het verschil zit hem in de beeldkwaliteit van de lenzen, want beiden zorgen ervoor dat het beeld stabiel gepresenteerd wordt. Ruis zal hierdoor geen invloed hebben op dat wat je op de camera ziet. Echter, CMOS-lenzen werken middels een goedkopere techniek, waardoor de beeldkwaliteit minder is dan de kwaliteit van CDD-lenzen.

Tot slot zijn alle achteruitrijcamera’s stof- en waterdichtheid door een interne bescherming. Hoewel alle camera’s volledig stofvrij zijn, kan de waterdichtheid per camera verschillen. Om die reden is het belangrijk om te kijken wat het verschil is tussen een Achteruitrijcamera IVECO Daily en een Achteruitrijcamera Mercedes Vito bijvoorbeeld.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/