Artikel Plaatsing
Image default
Woning en Tuin

Waterlekkage in Noord-Holland? Vraag TFK om hulp!

Een lekkage kan grote gevolgen hebben voor het huis, de tuin, de garage, etc. Het is daardoor ook van groot belang dat de lekkage snel en vakkundig wordt opgelost. Hoe sneller de bron van de lekkage wordt gevonden, kan er ook juist gehandeld worden. Zo is het in sommige gevallen niet nodig om hak- of breekwerk uit te voeren. Heb jij last van een waterlekkage in Noord-Holland? TFK kan deze lekkage snel en vakkundig voor je oplossen

Lekdetectie uitvoeren om de waterlekkage op te sporen 

Voordat er hak- en breekwerk uitgevoerd wordt, is het van groot belang dat de bron van de lekkage wordt opgespoord. Dit gebeurd zorgvuldig door middel van een aantal specifieke technieken te gebruiken. Een van deze technieken is middels een warmte-koude opsporing. Doordat er tijdens een lekkage koud of warm water wegloopt, kun je door middel van een thermografische camera precies zien waar de bron van het lek zit. Daarnaast is het ook mogelijk via een endoscopie het lek op te sporen. In deze techniek wordt er een kleine camera in de leiding gestuurd, waardoor er in de leiding gekeken kan worden. Op deze manier kan het lek van binnen uit zichtbaar worden. Ten slotte kan er ook gebruik gemaakt worden van een ultrasoon geluid. Door de verschillen in de weerkaatsing van het geluid wordt duidelijk waar het lek precies zit. Zo zijn er nog een aantal meer technieken die gebruikt worden om de lekkage op te sporen. Bij iedere lekkage wordt de juiste techniek toegepast en zal er een uitgebreid rapport verschijnen alvorens er hak- en breekwerk uitgevoerd wordt. 

Wat te doen als de lekkage opgespoord is? 

Wanneer het duidelijk is waar het lek zich bevindt, zijn er verschillende methodes die toegepast worden. Allereerst is het een groot verschil in wat voor leiding het lek zit. Bij een grote leiding, zoals bijvoorbeeld de hoofdwaterleiding van het huis, is het moeilijker op te lossen dan bij een kleine leiding, van bijvoorbeeld alleen de douche. De loodgieter zal door middel van de exacte locatie van het lek zo min mogelijk hak- en breekwerk uitvoeren. Als hij eenmaal toegang heeft tot het lek zal de defecte leiding vervangen worden of er zal een reparatie plaatsvinden. Ten slotte zal de leiding getest worden en kun je zien of het lek daadwerkelijk opgelost is. daarnaast zal de loodgieter je ook voorzien van extra informatie met betrekking tot de lekkage. Zo zal hij bijvoorbeeld kunnen vertellen wat de oorzaak van de lekkage is geweest! 

Waterlekkage op laten lossen door een ervaren loodgieter 

Een waterlekkage kan zoals eerder besproken veel schade toebrengen aan een woning, tuin of garage. Een vakkundige loodgieter uit Amstelveen van TFK kan dan ook de waterlekkage professioneel oplossen. Naast dat de loodgieters 24/7 beschikbaar zijn, hebben ze ieder ook diverse diploma’s behaald. Hierdoor weet je zeker dat de lekkage op een uiterst specialistische wijze wordt gedicht. Wil je een loodgieter inschakelen voor een lekkage waar je last van hebt? Via www.loodgieter-amstelveen.nl kun je eenvoudig contact leggen!

https://loodgieter-amstelveen.nu/