Artikel Plaatsing
Image default
Bedrijven

Arbeidsconflicten

Een arbeidsconflict zorgt uiteraard voor een nare sfeer, maar zelfs het ziekteverzuim kan erdoor omhooggaan. Je kunt je letterlijk fysiek ziek voelen na een serieus arbeidsconflict. De problemen komen voort uit de stress die je ervaart. Meestal ontstaan arbeidsconflicten in bedrijven waarin er geen of weinig aandacht is voor motivatie en veiligheid binnen het bedrijf.

Wanner een arbeidsconflict ontstaat en een langere tijd niet wordt opgelost, kan een burn-out ontstaan. As je als organisatie wilt verbeteren op het gebied van arbeidsconflict, dan is het nodig om te investeren in het goed houden van de bedrijfscultuur en omgang met elkaar. Dit doe je dus preventief. Een goede methode om grote conflicten tegen te gaan is het houden van 360 graden feedback. Wanneer je met regelmaat reflecteert, kun je een gezonde bedrijfscultuur onderhouden. Wanneer je een op een met iemand een gebeurtenis of gedrag reflecteert dan heet dit 180 graden feedback. Met vier of meer personen is het 360 graden feedback. Deze feedback is met meerdere personen, omdat dan vaak een verhaal van meerdere kanten wordt bekeken en dit zorgt ervoor dat je sneller tot een oplossing komt.

Meestal ontstaan arbeidsconflicten in situaties als reorganisaties spanningen van buiten het werk, onzekerheid of prestatiedruk, niet serieus genomen worden of juist onder je eigen niveau werken.

Een medewerker in een bedrijf kan zich machteloos voelen. Vaak zit er verschil in hoeveel macht de werknemers onderling of werknemer tegenover werkgevers hebben. Er worden ook vaak dingen over jouw besloten terwijl je daar zelf niet zoveel over te zeggen hebt gehad. Dat kan pijnlijke situaties opleveren.

Veel arbeidsconflicten zijn makkelijk op te lossen. Soms lukt dit onderling, maar soms is het beter en sneller als er hulp van buitenaf bij betrokken is.

Kijk voor een Relatietherapie haarlem wanneer je woonachtig bent in Haarlem. De psycholoog den haag is altijd bereikbaar voor ondersteuning bij uw arbeidsconflict voor mensen die in de omgeving van Den Haag wonen.