Artikel Plaatsing
Image default
Cadeau

Kunst cadeau doen? Hier moet je op letten!

Kunst speelt een zeer belangrijke rol in ons dagelijkse leven. Er zijn mensen die zelf in staat zijn om de prachtige kunstwerken te maken, maar ook mensen die deze enkel kunnen aanschaffen en op die manier kunnen genieten van een manier om hun gevoelens te uiten. Kunst is een prachtige manier om je inrichting persoonlijker te maken, te laten zien wie je bent en hoe je in het leven staat. Het hoort zelfs zo persoonlijk te zijn, dat vreemden die jouw woning betreden aan de hand van de kunstwerken direct kunnen inschatten wat voor persoon jij bent. Omdat kunst zó persoonlijk is, is het des te moeilijker om dit cadeau te doen. Want hoe weet je zeker dat dit in de smaak zal vallen? 

Kunst cadeau doen is tegenwoordig heel populair. Zeker in de coronatijd. Een feestje is vaak niet mogelijk, dus dan is een groter cadeau met z’n allen geven een goed alternatief. Ideeën afscheid collega in coronatijd kopen bestaat dan ook niet voor niets steeds vaker uit prachtige kunstwerken. 

Wanneer je kunst cadeau doet is het belangrijk dat je deze persoon ontzettend goed kent. Doe je dat niet, dan val je al snel door de mand. Je moet je kunnen inleven in deze persoon. Bovendien zijn er ook nog een aantal andere zaken waar je rekening mee moet houden. Wij zetten de belangrijkste dingen op een rijtje. 

Koop iets voor de ontvanger, niet voor jezelf 

Dit is misschien wel het lastigst wanneer je kunst cadeau wilt doen. Zodra je op zoek gaat naar de juiste kunstwerken, dan kijk je al snel naar dingen die jou bevallen. Het is heel lastig om je eigen smaak uit te schakelen. Toch is dit wel belangrijk. Kunst is heel persoonlijk en je koopt iets voor de ontvanger, niet voor jezelf. Wat jij mooi vindt, kan hij of zij afschuwelijk vinden en andersom. 

Leef je daarom in en bedenk goed welke eigenschappen, kleuren en materialen bij deze persoon zouden passen. Bronzen beelden bij Artihove.nl is natuurlijk een goed idee wanneer deze persoon dol is op brons, maar wanneer dat niet het geval is kan je dit beter laten. Leef je in en laat zien dat je deze persoon goed kent. Zo scoor je gegarandeerd punten. 

Hou het klein 

De grootste fout die je kunt maken is door enorm grote kunstwerken aan te schaffen. Natuurlijk kan een groot kunstwerk prachtig zijn, maar je loopt ook het risico dat de ontvanger hier helemaal geen plekje voor weet te vinden. Het gevolg is dat het kunstwerk vervolgens maar ergens in de weg staat of helemaal niet in huis geplaatst kan worden. Probeer het daarom zo klein mogelijk te houden. Bij kunst geldt sowieso: less is more. Laat je daarom niet verleiden door het grootste kunstwerk, maar kies voor een praktisch exemplaar. 

Wil je tuinbeelden kopen bij Artihove? Bedenk dan goed hoe groot de tuin van de ontvanger is en wat hier al aanwezig is. Zo weet je zeker dat het door jou gekozen beeld hier ook daadwerkelijk zal passen.