Artikel Plaatsing
Image default
Cadeau

Korrel wetsteen

Korrel wetsteen: de grove, middelmatige en fijne combinatie

 

Veel mensen gebruiken de verkeerde slijpgereedschappen om hun messen te slijpen, daarom hebben we deze uitleg gemaakt. Een grove wetsteen is van cruciaal belang, het heeft de potentie om snel een braam te creëren en snel een bot mes scherp te maken. Het juiste gebruik van druk stelt ons in staat om een ​​braam te vormen, de braam te verwijderen en dan wat verfijningen uit te voeren en zo een zeer scherp mes te creëren. Zie dit artikel als motivatie, het is een zelfverzekerdheidbouwer en zal je slijpervaring verbeteren, dus geloof me als ik zeg dat een ruwe steen je eerste prioriteit is. Ik raad een 400, 600 of 800 korrel aan als grove steen. Daarna ga je, afhankelijk van de messen die je wilt gaan slijpen, opzoek naar een goede stenen combinatie, zoals een 400 – 1000 – 5000 grit combinatie van drie stenen waarmee je messen scherper kunt maken dan de meeste mensen ooit gezien hebben.

Snel slijpsucces nodig?

Ik neem aan dat je al bekend bent met het slijpen als je dit artikel leest. Zo niet, dan raad ik je dit artikel met plaatje uit om snel te zien hoe het slijpen werkt.

Drukregeling is erg belangrijk tijdens het slijpen op wetstenen.

Gritkeuzes moeten in overeenstemming zijn met het staal dat werd gebruikt om de messen te maken die u wilt verscherpen. Als je messen allemaal Europees zijn, wat relatief zachte staalsoorten zijn, kun je je messen op een 1000 – 2000 korrelniveau afwerken. Er is een lange uitleg over dit onderwerp, maar het is voldoende om te zeggen dat deze messen bij 2000 grit buitengewoon scherp kunnen worden gemaakt.

Als je messencollectie bestaat uit wat hardere staalsoorten, bijvoorbeeld in het bereik 60-64 (op de rockwell schaal), dan kun je je verfijnen op een hoger niveau, 5.000 tot 8.000.

Ik wil dit eenvoudig houden, hoe dan ook, ongeacht welke messen je hebt, blijf bij de grove, medium en fijne combinatie. Naarmate je vaardiger wordt, kun je leren hoe manipulatie van druk kan worden gebruikt om overmatige verfijning te voorkomen, maar dat is nog een spannende stap om te volgen.

https://www.nrc.nl