Artikel Plaatsing
Image default
Dieren

De ultieme gids voor het kiezen van het juiste hondenvoer voor uw harige vriend

Honden behoren tot de trouwste en meest geliefde leden van een gezin. Ze verdienen de beste zorg, en daar hoort ook de beste voeding bij. Maar omdat er zoveel verschillende soorten vetarm hondenvoer verkrijgbaar zijn, kan het moeilijk zijn om het juiste voer voor uw harige vriend te kiezen. Daarom hebben wij de ultieme gids samengesteld voor het kiezen van het juiste hondenvoer voor uw pup. We behandelen alles, van de ingrediënten waarop u moet letten en die u moet vermijden, tot de beschikbare soorten voer en de voedingsbehoeften van uw huisdier. Na het lezen van deze gids bent u een expert in het selecteren van het perfecte voer voor uw pup, zodat hij gezond en gelukkig blijft. Dus laten we beginnen!

 

 

Voedingsbehoeften van honden

Net als bij elk ander dier variëren de voedingsbehoeften van honden sterk, afhankelijk van hun grootte, ras en activiteitsniveau. Het eerste waar u naar moet kijken bij het bepalen van de voedingsbehoeften van uw hond is zijn leeftijd. Puppy’s en oudere honden hebben andere voedingsbehoeften dan volwassen honden, waarbij jongere honden meer voedingsstoffen nodig hebben om te groeien en oudere honden minder calorieën en eiwitten nodig hebben. Volwassen honden zitten daar ergens tussenin. Het type hond dat u bezit kan ook van invloed zijn op hun voedingsbehoeften. Honden van bepaalde rassen en met een bepaalde levensstijl, zoals labs en retrievers, Duitse Doggen, windhonden en sledehonden, hebben andere voedingsbehoeften dan kleinere, minder actieve honden zoals mopshonden en chihuahua’s.

 

Verschillende soorten hondenvoer

Hondenvoer is er in verschillende vormen en elk heeft zijn voordelen. Als u weet wat elk van deze soorten hondenvoer is, hoe ze worden gemaakt en welke voedingsvoordelen ze bieden, kunt u de beste optie voor uw harige vriend kiezen. Droog hondenvoer – Droog hondenvoer is het meest voorkomende type hondenvoer en het handigste voor drukke baasjes. Het is ook een van de goedkoopste opties. Droogvoer wordt gemaakt van verschillende ingrediënten, en de meerderheid bestaat uit granen en koolhydraten. Het is het meest voorkomende type hondenvoer en het meest geschikt voor drukke baasjes. Het is ook een van de goedkoopste opties. Droogvoer wordt gemaakt van verschillende ingrediënten, waarvan de meeste granen en koolhydraten zijn. Nat hondenvoer – Nat hondenvoer wordt meestal gemaakt van echt vlees en vis, en is doorgaans duurder dan droog hondenvoer. Hoewel het in blik of in zakjes kan worden gekocht, geven veel baasjes er de voorkeur aan thuis hun eigen voer te maken met verse ingrediënten. Dit kan een geweldige optie zijn voor degenen die hun hond een meer natuurlijke voeding willen geven. Hoewel natvoer duurder is dan droogvoer, kan het minder duur zijn dan een gezond zelfgemaakt dieet. Rauw hondenvoer – Sommige eigenaren kiezen ervoor om hun hond een rauw dieet te geven, wat meestal gemaakt wordt van rauw vlees, maar het kan ook gemaakt worden van groenten of een combinatie van beide. Dit type dieet is controversieel, en veel dierenartsen raden het af vanwege het hoge risico op door voedsel overgedragen ziekten. Zelfgemaakt hondenvoer – Veel eigenaren kiezen ervoor om thuis hun eigen zelfgemaakte hondenvoer te maken. Een zelfgemaakte voeding is een prima optie voor wie zijn hond een natuurlijke voeding wil geven zonder conserveringsmiddelen en andere toevoegingen.

 

Etiketten lezen en ingrediënten begrijpen

Het is uiterst belangrijk om extra moeite te doen om de ingrediënten op de etiketten van hondenvoer te lezen. Het eerste waar u naar moet kijken is de eiwitbron. Het vinden van hoogwaardige eiwitten is cruciaal, want eiwitten zijn de bouwstenen van alle cellen in het lichaam. Het is ook wat de stofwisseling van uw hond aandrijft, dus als het eiwit niet van hoge kwaliteit is, is het heel moeilijk voor uw hond om vet te verbranden en gewicht te verliezen. Enkele te vermijden ingrediënten zijn maïs en soja. Maïs is een vulmiddel dat weinig voedingswaarde biedt, terwijl soja een potentieel allergeen kan zijn en het risico op kanker kan verhogen. Het eerste waar je naar moet kijken is de eiwitbron. Het vinden van hoogwaardig eiwit is cruciaal, want eiwit is de bouwsteen van alle cellen in het lichaam. Het is ook wat de stofwisseling van uw hond aandrijft, dus als het eiwit niet van hoge kwaliteit is, is het heel moeilijk voor uw hond om vet te verbranden en gewicht te verliezen. Enkele te vermijden ingrediënten zijn maïs en soja. Maïs is een vulmiddel dat zeer weinig voedingswaarde biedt, terwijl soja een potentieel allergeen kan zijn en het risico op kanker kan verhogen.

 

Het vermijden van potentiële allergenen

In het vorige hoofdstuk werd ingegaan op de te vermijden ingrediënten, maar het is ook belangrijk op de hoogte te zijn van potentiële allergenen. Veel hondenvoer bevat ingrediënten die veel voorkomende allergenen zijn voor mensen en honden. Hoewel deze ingrediënten niet specifiek als allergeen worden vermeld, staan ze vaak vermeld als “bevat” of “kan bevatten”. Tarwe en maïs zijn veel voorkomende allergenen en worden vaak aangetroffen in hondenvoer. Tarwe wordt vaak gebruikt als vulmiddel en om de brokken bij elkaar te houden, terwijl maïs vaak wordt toegevoegd als bron van goedkope koolhydraten. Een van de belangrijkste ingrediënten waarop u moet letten bij het lezen van etiketten is vis. Veel honden zijn allergisch voor vis en ingrediënten op basis van vis zoals zalm, dus het is belangrijk het etiket zorgvuldig te lezen. Helaas wordt vis vaak vermeld als ingrediënt op de etiketten van hondenvoer, aangezien het meeste commerciële hondenvoer in China wordt gemaakt en zalm een veel voorkomende vis is die wordt gebruikt bij het maken van hondenvoer.

 

Het belang van kwaliteitseiwitten

Eiwit is het belangrijkste ingrediënt in de voeding van elke hond, en het zou het merendeel van de calorieën in de voeding van uw hond moeten uitmaken. Hoogwaardige eiwitten leveren aminozuren, die belangrijk zijn voor de hersenfunctie, de gezondheid van de huid en de haargroei. Het helpt ook bij gewichtsverlies, hersenfunctie en haargroei. Eiwit komt uit bronnen als vlees, vis en eieren, dus het is belangrijk om een hondenvoer te kiezen dat ten minste één van deze ingrediënten bevat. Niet alle eiwitbronnen zijn echter gelijk. Het is belangrijk te zoeken naar hoogwaardige eiwitbronnen, zoals hele kippen-, lams- of vismeel. Vermijd eiwitbronnen als maïsglutenmeel, sojameel en andere plantaardige eiwitten, want die zijn van lage kwaliteit. Veel dierenvoedingsmerken vermelden nu woorden als “vers”, “natuurlijk” en “biologisch” op het etiket, maar deze termen worden niet gereguleerd door een overheidsinstantie, dus ze kunnen misleidend zijn. Kijk in plaats daarvan naar de specifieke eiwitbron die op het etiket staat vermeld.

 

Watergehalte en vochtigheid

De hoeveelheid water in hondenvoer is net zo belangrijk als de hoeveelheid eiwit. Het is belangrijk om te zoeken naar hondenvoer met een hoog percentage water. De aanbevolen hoeveelheid water in een hondenvoer ligt rond de 60%. Dit zorgt ervoor dat de ontlasting van uw hond stevig blijft en gemakkelijk op te pakken is. Als het voer van uw hond echter te veel water bevat, kan dit spijsverteringsproblemen veroorzaken. De vochtigheid van het hondenvoer is ook belangrijk. Een te lage vochtigheidsgraad kan ertoe leiden dat het voer korstvormig wordt en te moeilijk verkruimelt. Bij een te hoge luchtvochtigheid kan het voer gaan schimmelen. Het is belangrijk een goede middenweg te vinden, zodat het voer vers blijft en niet muf of beschimmeld wordt.

 

Vitaminen en mineralen

Hondenvoer hoeft geen vitaminen of mineralen te bevatten, dus het is belangrijk om een hondenvoer te kiezen dat dat wel doet. Voeding met toegevoegde vitaminen en mineralen kan uw hond gezond houden. Zorg ervoor dat u een hondenvoer kiest dat vitaminen en mineralen bevat die uw hond nodig heeft, zoals een vitamine D-supplement voor huishonden of een mineralensupplement voor senior honden. Sommige hondenvoeders bevatten natuurlijke conserveringsmiddelen zoals vitamine E of rozemarijnextract. Dit kan een extra bonus zijn, zolang er geen schadelijke additieven in het voer zitten. Vitaminen en mineralen helpen uw hond gezond te houden. Zorg ervoor dat u een hondenvoer kiest dat vitaminen en mineralen bevat die uw hond nodig heeft, zoals een vitamine D-supplement voor huishonden of een mineralensupplement voor senior honden.

 

Voedselallergieën en -gevoeligheden

Sommige honden zijn gevoeliger voor allergieën dan andere, en sommige soorten hondenvoer veroorzaken eerder allergieën dan andere. Er zijn veel verschillende soorten hondenallergieën, ook voor voedsel. Als uw hond last heeft van huidproblemen, spijsverteringsproblemen of andere gezondheidsproblemen, kan de overstap naar een ander merk hondenvoer helpen het probleem op te lossen. Er zijn veel verschillende soorten hondenallergieën, ook voor voedsel. Als uw hond last heeft van huidproblemen, spijsverteringsproblemen of andere gezondheidsproblemen, kan overstappen op een ander merk hondenvoer helpen het probleem op te lossen. Als u een verbetering merkt wanneer u van merk verandert, is het mogelijk dat uw hond een allergie of gevoeligheid heeft voor een bepaald soort voer. Als uw hond last heeft van allergieën of bijzonder ernstige allergiesymptomen, is het belangrijk om met uw dierenarts te praten. Hij kan uw hond testen op allergieën en precies vaststellen wat de oorzaak is.

 

https://www.petfooddiscount.nl/content/hypoallergeen-hondenvoer