Artikel Plaatsing
Image default
Dieren

Gevaarlijk voedsel voor honden

Het liefst geef je je viervoeter alles wat hij wil en verwen je hem de hele dag door. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Niet alles is namelijk even gezond om aan jouw hond te voeren. Sommige producten kunnen zorgen voor buikproblemen, zijn moeilijk verteerbaar of zelfs giftig voor jouw hond. Geef onderstaand voedsel niet aan jouw hond om ziekte te voorkomen.

Botjes

Botten zijn een natuurlijke bron van calcium, eiwitten, mineralen en vitamines. Echter, niet alle botten zijn even veilig voor jouw hond. Ten eerste is het belangrijk dat het bot niet gekookt, gerookt, gebakken of op een andere manier bewerkt is. Zo worden de botten namelijk hard en kunnen gaan splinteren. Verder is het belangrijk om erop te letten waar de bot vandaan komt. Varkensribben en botjes van gevogelte kunnen je hond ziek maken, vanwege bacteriën.

Chocolade

Het meest voorkomende, en misschien wel bekendste, voorbeeld van giftig voedsel voor honden is chocolade. De hoeveelheid en puurheid van de chocolade bepaalt de mate van giftigheid. Hoe puurder en hoe meer je hond eet, hoe giftiger het is.

Druiven

Ook druiven zijn giftig voor je hond. Hoewel een kleine hoeveelheid nog wel te overzien is, kan het bij een groter aantal dodelijk zijn voor je hond. Daarnaast geldt hetzelfde ook voor krenten en rozijnen. Krentenbollen of rozijnenbrood is dus ook gevaarlijk om aan je hond te geven.

Xylitol

Xylitol oftewel suikervervanging is een goedje dat je kan vinden in kauwgoms en pepermunt. Hoewel het voor mensen onschuldig is, kan dit voor honden grote problemen veroorzaken. Xylitol zorgt er namelijk voor de suikerspiegel daalt en bij een grote inname kan de lever beschadigd worden.

Dierenarts Eindhoven

Heeft jouw trouwe viervoeter toch een van de bovenstaande producten binnengekregen? Neem dan direct contact op met de dierenarts. Het is belangrijk het probleem voor te zijn, voordat dit teveel schade op levert. Ben jij op zoek naar een dierenarts Eindhoven? Deze dierenarts Eindhoven verzorgt de best mogelijke zorg voor jouw huisdier. Dierenarts Eindhoven doet er alles aan op jouw viervoeter weer beter te maken.

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/