Artikel Plaatsing
Image default
Dieren

Waarom een kat uit het buitenland adopteren?

Onze asiels zitten al vol met katten en honden. Dus waarom zou je dan een kat uit het buitenland adopteren? Nou misschien omdat de situatie voor hen daar nog drastischer is? We gaan in gesprek me stichting Catconnect. Deze stichting haalt katten en honden naar Nederland, Belgie en Duitsland. Om ze hier een beter leven te geven.

Situatie in het buitenland

De situatie in het buitenland kun je niet vergelijken met de situatie in West Europa. Hier heb je gelukkig amper zwerfdieren op straten lopen. Maar in Syrië, Libanon of Egypte lopen er duizenden op straat. Allemaal zonder baasje. Hoe dat komt? Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste lopen er gewoon veel te veel dieren op straat. Deze zijn niet gesterilliseerd. Dus je raad het al, deze aantallen worden in razend tempo vermeerderd. Ook stichting catconnect probeert zoveel mogelijk straathonden en katten op te pikken en te neutraliseren, om ze vervolgens weer terug op straat te zetten. Maar dit kost geld. En geld is er bijna niet voor dit soort projecten omdat mensen toch eerder doneren voor adoptie.

De andere reden waarom er zelfs veel raskatten op de straten lopen is dat mensen daar gauw uitgekeken zijn op hun kat of hond. Als pup of kitten zijn ze nog leuk, daarna worden ze afgedankt. Een raskat, zoals een pers, overleefd het straatleven niet. Dus als stichting catconnect zo’n kat verwaarloosd op straat ziet zitten, dan neemt ze hem of haar onder haar hoede. Dat geldt ook voor blinde katten en katten die een ongeluk hebben gehad.

Veel blinde katten

De mensen in die landen hebben een andere mentaliteit. Een kat die gewond op straat achterblijft na een aanrijding? Die blijft daar soms dagenlang liggen totdat ze uiteindelijk overlijd. Stichting Catconnect neemt deze dieren onder haar hoede en brengt ze naar de dierenarts. Vaak blijven deze dieren invalide en wordt er ook voor hen een huisje gezocht. Meestal vliegt er dan een vrijwilliger heen en weer. De heenweg vol met medische spullen en als er ruimte is nog een dierenmandje of kleine krabpaal. En terug met katten.

Onze dierenasielen zitten vol

Ja die zitten ook vol. Maar daar kan stichting catconnect niets aan doen. Dat is de schuld van alle mensen die hun kat niet laten castreren of steriliseren. Gelukkig is de situatie in de Nederlandse dierenasielen vele malen beter dan in de Arabische landen. Wil je zien wat de stichting allemaal doet? Kijk dan op facebook en zoek op Animals Syria.

https://www.catconnect.nl