Artikel Plaatsing
Image default
Kinderen

Zoek je een leuk, leerzaam en origineel boek voor kinderen?

Wist je dat er tegenwoordig gepersonaliseerde boeken bestaan voor kinderen? Een gepersonaliseerd kinderboek is een boek waarin een foto van het kind terug te vinden is in het boek. Hij of zij is als het ware de ‘’hoofdrolspeler’’ van het verhaal. Een gepersonaliseerd kinderboek heeft verschillende voordelen voor het kind. Zo wordt de fantasie van het kind gestimuleerd en kan hij of zij door het concentreren op de illustraties en het analyseren hiervan deze vaardigheden goed ontwikkelen. Ook als het kind nog niet kan lezen, is dit een hele leuke manier van leren, ontdekken, fantaseren en proberen. 

  

Een van de andere voordelen dat een gepersonaliseerd kinderboek zich meebrengt, is dat je als ouder zijnde tijd maakt voor je kind, ook wanneer je erg druk bent. Jullie krijgen samen een betere band en het kind gaat het lezen tegelijkertijd ook steeds leuker vinden. Wanneer het kind op jonge leeftijd het al leuk vindt om boeken te lezen, kan dit op latere leeftijd ook veel voordelen met zich meebrengen. Een volwassene kan mogelijk hierdoor het lezen veel leuker gaan vinden. 

  

Tips om het voorlezen nog leuker te maken 

Wil je weten hoe je het voorlezen van een gepersonaliseerd voorleesboek nog leuker kunt maken voor je kind? Of ben je oma, opa, tante of oom of een oppas en wil je weten hoe je dit het beste en op de leukste manier kunt doen? Het voorlezen hoeft niet lastig te zijn. Als eerst moet je natuurlijk beginnen met het juiste boek. Let bijvoorbeeld op of het boek wel voor de leeftijd van het kind geschikt is. Begin ook met het kind nieuwsgierig te maken naar het verhaal door eerst te praten over wat er te zien is in de boekomslag. Lees het liefst elke dag of zo veel mogelijk samen en maak er een vast moment van. 

  

Een rustige omgeving 

Op een moment met weinig afleiding en in een rustige omgeving is het meest ideaal. Als je er een routine van maakt, raakt het kind hiermee vertrouwd. Wist je dat je ook kunt kiezen voor een boek dat net ietsje te moeilijk is? Zo bereid je het kind alvast voor op meer leermomenten. Laat het kind ook zelf vertellen en voorlezen en laat het leren van moeilijke woorden. Het is ook fijn voor het kind om meerdere keren hetzelfde boek te lezen, zodat het kind het verhaal kan herkennen en de vooruitgang ook steeds beter te zien kan zijn. Bij elke nieuwe keer kan het kind ook steeds nieuwe dingen ontdekken, bijvoorbeeld details. 

 

https://bimibooks.nl/