Artikel Plaatsing
Image default
Verbouwen

Het moraal van lockpicking

Veel mensen denken dat alleen criminelen moeten weten hoe ze sloten moeten lockpicken, maar in de praktijk komen gebruiken criminelen bijna nooit lockpicking. In de meeste gevallen gebruiken criminelen grof geweld om toegang te krijgen tot een pand.

Lockpicking is voor veel mensen een hobby geworden. Het lockpicken van de meeste sloten is verrassend eenvoudig, lock-picking is eigenlijk alleen nuttig als je er de tijd voor hebt, geen haast hebt en het slot wilt bewaren.

Als je een slot gaat lockpicken die niet van jou is dan kan het gezien worden als een criminele daad, ongeacht of je goede bedoelingen hebt of niet. Ga dus niet rotzooien met eigendommen van andere mensen, tenzij je toestemming hebt.

 

De legaliteit van Lock Picking

Het dragen van lockpick setjes is in sommige gebieden een strafbaar feit, of zal in ieder geval resulteren in veel gedoe. Controleer altijd uw lokale wetgeving en ken uw rechten voordat u lock-pick tools koopt.

Ga er niet vanuit dat als een lockpicking-tool legaal is in jouw gebied dat ze dat overal zijn. Zelfs in Europa zijn er verschillende regelgevingen per land op het gebied van lockpick sets.

Lockpicks die specifiek gemaakt zijn om auto sloten te openen zijn met name illegaal in sommige gebieden, dus zorg er nogmaals voor dat je het weet voordat je het koopt en draag het niet met je mee.

 

http://www.youtube.com/watch?v=GOyWlT3HE14

Als je iets doet dat op een misdaad lijkt, ook al is het dat niet, dan is er een risico en onwetende mensen kunnen je problemen geven. Lock picking trekt veel valse alarmen in de hoofden van veel mensen.

Zeg bijvoorbeeld dat je wilde weten hoe je goed je eigen slot tegen lockpicking bestendig isen je gaat oefenen op je eigen voordeur. Als iemand langs je zou lopen, zouden ze waarschijnlijk niet begrijpen dat het alleen maar oefenen is en dan kunnen ze de politie  bellen. Zou je in de problemen zitten? Natuurlijk niet, maar je moet nog 30 minuten doorbrengen om uit te leggen waarom je met een lockpick set een slot probeerde te openen.

Iedereen die probeert sloten te lockpicken die ze niet bezitten, heeft toestemming van de eigenaar nodig, anders breken ze waarschijnlijk de wet.

https://www.tripwire.com/state-of-security/security-data-protection/cyber-security/5-lessons-lock-picking-can-teach-cyber-security/