Artikel Plaatsing
Image default
Adverteren

Voordelen van het beleggen in goud

Sinds jaar en dag zijn beleggers op zoek naar veilige middelen om een deel van hun kapitaal in Beleggen. Het beleggen in goud wordt al jaren gedaan, dit was een zeer belangrijke soort belegging tijdens de oorlog. Goud werd gezien als een van de meest interessante beleggingsproducten op de markt. Tijdens de oorlog werd goud ook gezien als een zekerheid, het goud bracht altijd wel geld op.

Het beleggen in goud kan op verschillende manieren, maar het is wel zeer belangrijk dat het goud haar waarde moet behouden. Hierbij kan men denken aan de economische crisis. Goud en zilver worden al duizenden jaren door mensen gebruikt als een manier van beleggen. Het bezitten van goud of zilver geeft een zeker en veilig gevoel in tijden van nood.  Dat is ook de reden dat de goud- en zilverkoersen stijgen in tijden van oorlog en de financiële crises. Als papiergeld daalt, kan doormiddel van goud en zilver  voedsel of kleding worden gekocht. Goud kan op verschillende manieren bewaard worden, hierbij kan men denken aan een veilige plek thuis, in een kluis of op een goudrekening.  Het risico van het bewaren van goud en zilver thuis of in een kluis kan diefstal zijn.

Net zoals bij zilver het geval is, is het ook bij goudmijnen mogelijk om aandelen aan te kopen. Er moet wel rekening gehouden worden met het feit dat de materiële waarden van Goud verloren kan gaan. Tevens zijn er verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de goudkoers. Denk dan niet alleen aan de goudvoorraden in de grond.  Voor mensen die niet geloven in het behoud van de munteenheid is het aangeraden om een blokje goud in de portemonnee te hebben. Want de geschiedenis heeft ons geleerd dat op de moeilijke situaties goud altijd een optie is om als betaalmiddel te gebruiken. Meer informatie over beleggen kunt u vinden op de website www.leerbeleggen.com

http://www.leerbeleggen.com/