Artikel Plaatsing
Image default
Adverteren

Veilig buitenspelen voor kinderen

Ieder kind wil weleens buitenspelen. Daarvoor wil je als ouder dat jouw kind leuk kan spelen. Maar buitenspeelgoed is soms zo goedkoop, hoe weet je nu dat dit betrouwbaar is en dat je kind veilig kan spelen? En welk speelgoed is beter? Is houten buitenspeelgoed beter dan speelgoed van ijzer?

Stel je wilt een Zandbak kopen, dan is het goed om eerst te kijken naar de kwaliteit van de materialen. Hout of ijzer zijn de sterkste materialen en kunnen goed tegen verschillende weersomstandigheden, deze toestellen zullen dus het langste meegaan. Hout is dan net iets kind vriendelijker, want hout wordt in de zomer niet zo heet en in de winter niet zo koud als ijzer.

Maar zijn deze toestellen dan wel betrouwbaar? Ja zeer waarschijnlijk wel, want speeltoestellen moeten in Nederland voldoen aan de Europese norm EN-1176 en daar een certificaat van hebben. Dit geld echter voor speeltoestellen die op openbare plaatsen staan. Dus elk speeltoestel dat aan openbare plaatsen wordt verkocht moet aan deze eisen voldoen. Deze speeltoestellen zijn ok veilig voor eigen kinderen.

Al het speelgoed, dus alles wat in de tuin bij mensen komt te staan moet aan de CE-norm voldoen, dit betekend dat de fabrikant garant staat voor veiligheids-, gezondheids- en  milieuaspecten van zijn product. De fabrikant is dus gedwongen om zijn product veilig te maken, omdat deze ander opdraait voor de schade van zijn producten.

Maar gaan deze producten dan niet snel kapot? Dat weet je nooit, maar als je een product koopt van goed materiaal is het niet waarschijnlijk dat deze snel kapot gaat. Een goede manier om hier achter te komen is door te kijken en te luisteren naar de ervaringen van anderen. Zij kunnen je helpen bij het oriënteren op de producten, zodat jij uiteindelijk het beste speeltoestel hebt voor jouw kind.

https://www.artikelplaatsing.nl/