Artikel Plaatsing
Image default
Bedrijven

SEO, is dat een hype of moet ik daar serieus naar kijken?

 

De term SEO duikt nogal eens op als het gaat om teksten op het internet. Zijn de teksten op je website wel SEO proof? Zo niet dan moet je daar toch écht eens naar laten kijken. Tekstbureaus staan in de rij om je een offerte te sturen om je website te voorzien van goede teksten. Moet je daarin meegaan of zal het zo’n vaart allemaal niet lopen?

Moordende concurrentie

In sommige branches is er sprake van moordende concurrentie. Als jij toevallig in zo’n branche werkzaam bent dan wil je natuurlijk dat de klant bij jou koopt en niet bij de concurrent. En dan is het dus belangrijk dat als een klant op het internet gaat zoeken naar een bedrijf dat kan leveren wat hij nodig heeft, jou vindt en niet je concurrent. En dan is het dus wel degelijk belangrijk dat jouw website goed gevonden wordt door de zoekmachines. Dus de vraag of SEO belangrijk is, kan eigenlijk al direct met ‘ja’ worden beantwoord.

Ik wil mijn website SEO proof, hoe pak ik dat aan?

Als je wilt dat er op je website goede SEO teksten komen te staan dan kun je twee dingen doen. Je kunt deze teksten zelf schrijven. Als je er feeling voor hebt dan is dat vaak een prima optie. Als je niet zo goed met taal overweg kunt dan kun je voor dit doel ook een beroep doen op een ervaren tekstbureau. Zij weten precies waar een SEO tekst aan moet voldoen en kunnen je dus prima helpen met het schrijven van goede teksten voor je website. Voorwaarde is wel dat je de schrijver van voldoende input voorziet zodat hij weet om wat voor bedrijf het gaat en welke toon de teksten ongeveer moeten hebben.

SEO verdient zichzelf terug

Natuurlijk is het niet gratis om teksten voor je website door een bureau te laten schrijven. Maar als het goed is verdien je die kosten snel weer terug. Want als je website is voorzien van goede SEO teksten zal je merken dat het aantal bezoekers stijgt. Hiermee gaat hopelijk ook je omzet in de lift. En als dat lukt, dan heb je de investering voor de aanpassingen op je website snel weer terugverdiend. Als je het lastig vindt om het zelf te doen kun je ook teksten laten schrijven voor je website.

https://www.textmakelaar.nl/