Artikel Plaatsing
Image default
Bedrijven

Vitamine d

Vitamines zijn belangrijk voor het menselijk lichaam, deze zorgen ervoor dat de mens gezond is en dat ook blijft. Sommige vitaminen maakt het menselijk lichaam zelf aan, andere verkrijgt men uit het eten. Soms haalt een persoon niet genoeg vitaminen uit de omgeving om voeding, dit kan zorgen voor een te kort aan vitaminen. Wat men hiertegen kan doen is, het dieet aanpassen, de persoon kan anders eten en zo wel alle voedingsstoffen binnen krijgen of men kan ervoor kiezen om deze aan te vullen met vitaminen in de vorm van een pil. Deze helpen de persoon vrij direct omdat zij zo de juiste vitamine direct binnenkrijgen.

Een goed voorbeeld hiervan is vitamine d, vitamine d kan worden opgenomen uit voeding, tevens haalt men deze vitamine uit zonlicht. Vitamine d zorgt ervoor dat het immuunsysteem goed blijft, zodat men niet ziek wordt, tevens is vitamine d erg belangrijk voor de botten. Zo worden deze sterk gehouden en is de kans op botontkalking minder aanwezig. Vitamine wordt opgenomen door de huid, deze vangt het zonlicht op en zorgt ervoor dat deze uiteindelijk door het gehele lichaam wordt verspreid. Door vette vis te eten krijgt men ook genoeg vitamine d binnen, als u bijvoorbeeld makreel of zalm eet komt u snel aan de dagelijkse dosis.

Hoe weet je of je een vitamine te kort hebt, er zijn een aantal symptomen die aangeven dat u een vitamine d te kort heeft. Vitamine d tekort symptomen zijn redelijk verschillend, zo kan men angstaanvallen hebben, ook is depressie, lusteloosheid en moeheid mogelijk. Het is daarom belangrijk dat men deze vitamine binnenkrijgt. Ook bloedend tandvlees kan een symptoom zijn voor een vitamine d te kort, ga daarom op tijd langs en dokter en laat u behandelen. Vaak krijgt u een advies om extra voedingsstoffen binnen te krijgen.

https://www.topvitamins.nl