Artikel Plaatsing
Image default
Huishoudelijk

Wat is een Henry stofzuiger?

Henry (ook bekend als Henry Stofzuiger) is een stofzuiger die gemaakt en verkocht wordt door Numatic International. Het valt vooral op door zijn mensachtige gezicht op het lichaam van de stofzuiger.

De stofzuiger heeft verschillende variaties, waaronder verschillende namen op de kap (waaronder “Hetty”, “Harry” en “James”) en verschillende modellen ontworpen voor verschillende toepassingen. Henry stofzuigers worden voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk vervaardigd en verkocht, maar het is ook mogelijk om ze in Nederland en alle andere landen te kopen door middel van online winkelen.

Henry is met name populair onder kinderen door zijn uiterlijk. De stofzuiger is verkrijgbaar in 9- en 6-liter maten, terwijl het “James”-model alleen verkrijgbaar is in een 8-liter maat en bepaalde andere in een 15-liter maat.

Het eerste model van Henry begon als een soort speelgoed, met de functionaliteit van een stofzuiger. De stofzuiger had een lief gezicht dat zowel kinderen als volwassenen aansprak en was daardoor erg populair. Henry was ook een van de eerste stofzuigers die Microfiber stofzakken met een grote capaciteit gebruikten en die gemaakt zijn van een sterk materiaal dat stof en andere ongewenste materialen in zich draagt en deze vasthoudt. Dit in tegenstelling tot papieren zakken die de neiging hebben om te scheuren en daardoor stof te lekken.

Sinds de introductie van Henry in 1981 zijn er wereldwijd 7-8 miljoen stuks verkocht, met ongeveer 20.000 meer verkochte modellen per week, ongeveer 2857 per dag. In 2017 introduceerde de Europese Unie een nieuwe wet die stofzuigers een limiet gaf aan hun wattage, waardoor 900W het maximum werd.

Zelf op zoek naar een Henry stofzuiger? Kijk eens op Henry-stofzuigers.nl

https://henry-stofzuigers.nl/