Artikel Plaatsing
Image default
Bedrijven

Salarisadministratie

Zowel grote als kleine bedrijven hebben soms moeite met personeelsadministratie en salarisadministratie. Het kost veel tijd en zeker bij grotere bedrijven zijn er simpelweg veel te veel mensen om een duidelijk overzicht te houden. Daarom is het voor veel bedrijven een goede optie om de salarisadministratie uit te besteden, zodat zij er zelf minder tijd kwijt aan zijn. Ook is er heel veel vakkennis nodig voor de salarisadministratie, die veel mensen simpelweg niet bezitten.

 

Wanneer je de salarisadministratie gaat uitbesteden is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten, het gaat immers wel om grote hoeveelheden geld. Het is echter niet voor elk bedrijf aan te raden om de salarisadministratie uit te besteden. Veel bedrijven die de administratie voor je zouden doen rekenen hun prijzen niet door te kijken naar het aantal personen binnen het bedrijf, maar heffen gewoon een vaste prijs. Daarom is het voor kleine bedrijven het niet meer waard om de salarisadministratie uit te besteden, aangezien ze te veel geld eraan besteden. De echt grote bedrijven hebben ook weinig behoefte aan het uitbesteden van salarisadministratie, aangezien deze bedrijven waarschijnlijk al gespecialiseerde afdelingen hebben die binnen het bedrijf de salarisadministratie regelen.

 

Sommige bedrijven vinden het misschien een eng idee om meteen alles uit te besteden. Het is daarom om mogelijk om niet meteen alles uit te besteden. Er kunnen overeenkomsten gesloten worden tussen het bedrijf en het administratiekantoor, waarbij de taken van de salarisadministratie worden verdeeld. 

 

Is het het nou waard om de salarisadministratie uit te besteden of niet? Dat hangt meestal af van jouw kennis van salarisadministratie. Als je geneigd bent om fouten te maken of weinig ervaringen hebt met administratie bestaat de kans dat je boetes moet betalen, omdat je fouten hebt gemaakt. Zeker als je de tijd die je steekt in de salarisadministratie ook had kunnen steken in de core business van het bedrijf loop je de kans dat je beter had kunnen uitbesteden. 


https://www.cbbs.nl/