Artikel Plaatsing
Image default
Mode en Kleding

Suède schoenen verzorgen

Suède schoenen zijn vandaag de dag ook bijzonder populair. Om ervoor te zorgen dat suède schoenen zo lang mogelijk mooi blijven is het bijzonder aan te raden ook dit soort schoenen goed te verzorgen. 

 

Waar het vaak goed is om leren schoenen te behandelen met schoencrème, is dit sterk af te raden bij suède schoenen. Suède schoenen drogen dan namelijk uit en worden dof. Ook kunnen er vlekken ontstaan als de schoencrème niet overal goed wordt aangebracht.

 

Ook bij suède schoenen zijn er verschillende soorten vlekken. Droog vuil, of materiaal dat niet in het materiaal van de schoen gaat zitten omdat het daar te grof voor is, kan je makkelijk wegvegen met een zachte borstel. Bij het vegen is het belangrijk om de hele tijd in dezelfde richting te wrijven, zodat de haartjes in dezelfde richting blijven staan. Sommige vlekken zijn ook te verwijderen door ze uit te gummen met een kleurloze gum. Je moet er dan wel voor zorgen dat de gum schoon is. 

 

Als er vlekken zijn ontstaan door water, is het het beste om suède schoenen natuurlijk te laten drogen. Hoewel suède ook niet goed samengaat met water en vocht, is het toch wat bestendiger ertegen dan leer. 

 

Vetvlekken zijn vaak moeilijker te verwijderen dan watervlekken. Voor vetvlekken zijn er twee oplossingen. Je kan de vetvlekken verwijderen door talk aan te brengen en het in te laten trekken en het daarna weg te schudden. De andere oplossing is om lauwwarm water met afwasmiddel voorzichtig met een doekje aan te brengen op de vlek en dan de schoen te laten drogen op kamertemperatuur.

 

Voor suède schoenen is het belangrijker om water- en vuilafstotende spray te gebruiken dan bij andere soorten schoenen. Het is aan te raden om dit regelmatig te doen, maar je moet wel opletten dat er dan geen vlekken op zitten. Als je de spray gebruikt terwijl er vlekken op de schoenen zitten bescherm je de vlekken ook.

 

Bij vlekken kan je er ook nog voor kiezen om suède schoenen te verven met suède verf.

 

https://www.leerverfshop.nl/